Kies op maat

Inloggen Menu

Writing for Creative Practices

NIEUW: Creatief schrijven in verschillende genres

Tijdens de minor Writing for Creative Practices ga je aan de slag met creatief schrijven in verschillende genres: (non-)fictie, poëzie, toneelstukken of (film)scenario’s.

De minor geeft je de kans om je schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen en dit te gebruiken voor je eigen projecten. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen schrijfstijl, en doet ervaring op met verschillende stijlen door peer reviews en feedbacksessies met medestudenten en professionals uit een divers werkveld (denk aan media, film en theater). In actieve workshops leer je wat de impact van jouw tekst kan zijn, zoals het werken met acteurs in lessen spelregie. Ook leer je wat de kracht is van beeldtaal en hoe de tekst en beeld elkaar kunnen versterken.

Dit leer je door eerst kennis te maken met de basis van verschillende schrijfstijlen (door middel van korte oefeningen in samenwerking met je medestudenten). Hierna zoek je de verdieping door in minimaal twee genres een eigen project te initiëren. In dezelfde periode zijn er gemeenschappelijke workshops van professionals op vaardigheden die je gezamenlijk volgt. Je sluit de minor gezamelijk af met een presentatie waarin een of twee van jouw projecten te zien zijn en daarnaast heb je gedurende de hele minor gewerkt aan een eigen portfolio.

Leerdoelen

Wil jij je eigen schrijfstijl (door)ontwikkelen en zoek jij meer verdieping in het schrijven om een basis te leggen die essentieel is voor jouw groei als animator, filmmaker, theatermaker of filmscenarist? Wil je samenwerken met medestudenten en professionals uit de media, film en theaterwereld (zoals scenaristen, prozaschrijvers, filmmakers e.a.) die jou helpen je eigen schrijfstijl te ontwikkelen? Dan is Writing for Creative Practices iets voor jou.

In het kort

  • Aan de slag met creatief schrijven in verschillende genres
  • Schrijfvaardigheden verder ontwikkelen (voor eventueel eigen projecten)
  • Veel ervaring door werken met verschillende stijlen en feedbacksessies (van medestudenten en professionals)
  • Actieve workshops in samenwerking met acteurs en professionals
  • Leren hoe tekst en beeld elkaar kunnen versterken
  • Gemeenschappelijke workshops 

Ingangseisen

Ben jij student uit de kunsten of uit een ander creatief gebied? (o.a. journalistiek, communicatie) en heb jij je propedeuse behaald? 

Zoek jij meer verdieping in het schrijven, wil je samenwerken met medestudenten en professionals uit het werkveld die jou helpen je eigen schrijfstijl te ontwikkelen? Dan is Writing for Creative Practices iets voor jou. 

Rooster

  • Semester 1: september t/m januari (voltijd)
  • Voertaal: Nederlands
  • Aantal contacturen per week: 12
  • Aantal uren zelfstudie per week: 28

Toetsing

  • Gedurende de minor zijn er mondelinge tussenpresentaties en aan het einde lever je je werkstuk (eigen gekozen genre) in met een bijbehorende fysieke voordracht/eindpresentatie

Aanvullende informatie