Kies op maat

Inloggen Menu

Startup Ville 15 EC

Ben jij de founder van de nieuwe Instagram, Facebook, Booking.com, Über, AirBnB of een andere succesvolle startup? Startups, je kunt de krant niet openslaan of ze zijn wel weer in het nieuws. Startups zijn hot. Waar wil je werken? Het antwoord was vroeger veelal: bij een grote multinational. Jij, de millennial, wil iets meer uit het leven halen. Van betekenis zijn voor de wereld! Iets nieuws in de wereld zetten of daaraan meehelpen!  

  

In de hogeschoolbrede minor Startup Ville willen we je wegwijs maken in de wereld van de startup. Ver weg van de schoolbank in de inspirerende omgeving van PLNT (het innovatiecentrum van Universiteit en Hogeschool) willen we je kennis laten maken met de hele Leidse startup-regio.  

Ondernemerschap laat zich echter niet vangen in een keurslijf, dus hebben we een flexibel programma ontwikkeld, waarin iedereen met interesse of ambitie binnen de startupwereld aan zijn trekken komt. Of je nu gaat voor een sociale startup om de wereld een beetje beter te maken of een Tech Startup voor het nieuwste app-idee. Wij willen jou een plek geven om je ondernemersambities te realiseren. 

Leerdoelen

Een eigen startup of een proof of concept van je eigen startupidee.  

 

Kennis van en inzicht in de nieuwste startuptrends-, -tools en –technieken, zoals Lean Startup, Design Thinking, Growth Hacking, Business Modeling, Rapid Prototyping. 

Ingangseisen

Derde- en vierdejaars studenten van alle opleidingen.  

  

Toelatingseisen: minimaal propedeuse, minimaal 30 EC uit de hoofdfase en verder staat de toelating tot de minor ter beoordeling van de examencommissie van de opleiding. 

Literatuur

Online reader 

Rooster

12 uur 

Toetsing

Via een aantal schriftelijke toetsen wordt jouw startupkennis getoetst (20%). Het grootste deel van de toetsing vindt plaats via startupopdrachten (80%). 

Aanvullende informatie

Het gaat om een verdiepende minor van 15 EC. Dat betekent dat de student per week 40 uur aan deze minor zou moeten besteden. De minor is voltijd en dus niet te combineren met bijvoorbeeld het afstudeertraject.