Kies op maat

Inloggen Menu

Leading the Factory of the Future

Industrie 4.0/5.0 toepassen bij Bedrijven in de Maakindustrie

Ben jij klaar om op strategisch niveau impact te maken in de maakindustrie?

Werk aan echte oplossingen: Ontwikkel strategieën en zet ze direct in gang. 
Leer de nieuwste technologieën gebruiken: zoals data-analyse of digitaal simuleren.
Bouw je netwerk: Werk samen met experts en leg waardevolle contacten.
In de minor LEADING THE FACTORY OF THE FUTURE ga je werken met experts en opdrachtgevers aan echte strategische vraagstukken. Je onderzoekt nieuwe toepassingen van AI, digital twinning en robotisering. Je denkt na over de impact hiervan op de bedrijfsvoering en helpt mee met het ontwikkelen van een nieuwe strategische visie aan de hand van scenario analyses.

Studenten die deze minor hebben afgerond zijn in staat veranderings-, c.q. transitieprocessen in de maakindustrie op een strategisch, tactisch en operationeel niveau te begeleiden. Je gaat ontdekken met welke Industrie 4.0-technologieën je bedrijven toekomstbestendig kunt maken.

Je leert door middel van divergeren en convergeren te vertrouwen op je eigen creatieve vermogens om tot transities door te voeren. Je leert integraal te kijken naar verschillende belangen die komen kijken bij de implementatie van technologische innovaties.

Zodoende werken ze aan het ontwikkelen van de competenties Innoverend Handelen, te weten:

•           Vernieuwingsgericht: je doet als student praktijkonderzoek naar de impact van technologische vernieuwing van bedrijfsprocessen;

•           Vraaggericht: je zoekt als student naar oplossingen voor bekende en onbekende vraagstukken: ontdekken, interpreteren, genereren van ideeën, experimenteren en evolueren en kunnen beargumenteren waarom deze oplossingen wel/niet aansluiten op de huidige ontwikkelingen en mogelijke toekomstige praktijken (inbedding nu/toekomst);

•           Samenwerken: door beperkte middelen (kennis, geld, ruimte, etc.) wordt je als student uitgedaagd deze vanuit hun bestaande en te ontwikkelen netwerk (docenten, lectoren, externe experts medestudenten, werknemers in het bedrijfsleven, etc) aan te vullen met als doel technologie in te zetten voor bedrijfsgerelateerde vraagstukken.

 •          Interactief leervermogen: de onverwachte situaties die zich zeker zullen voordoen vragen van jou als student een goede kijk op ‘eigen kunnen en kennen’. Vervolgens vergt het inzicht, lef en kracht om op zoek te gaan naar de ontbrekende informatie om op basis daarvan mensen en middelen in te schakelen die deze ‘gap’ kunnen vullen;

•           Kenniscreatie: Het zal tijdens de minor duidelijk worden welke extra kennis jij als student kunt creëren die je ten goede laten komen aan belanghebbenden en aan medestudenten.

Ben jij een nieuwsgierig en ambitieus en heb jij een passie voor nieuwe technologie, innovatie en procesverbetering? Dit is jouw kans om impact te maken in de maakindustrie, Sluit je aan bij de changemakers van morgen en maak het verschil in de maakindustrie.

Stuur je motivatiebrief en cv naar m.seijner@hr.nl en meld je aan vóór de deadline.
Grijp deze kans en creëer de toekomst van onze maakindustrie!

Ingangseisen

De minor is primair bedoeld voor studenten van technische opleidingen zoals Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde/Mechatronica, Elektrotechniek en Informatica, maar ook studenten van business of technische studies met aantoonbare interesse en vaardigheden op deze expertises zijn ook welkom om in te schrijven. Voor deelname is een sollicitatie procedure. Deze procedure bestaat het schrijven van een motivatiebrief en CV en een toelatingsgesprek. De student dient een 3e jaarstage in een technische omgeving te hebben afgerond. Een motivatiebrief waarbij de student al aangeeft naar welke technologische ontwikkelingen zijn voorkeur uitgaat en aan welke (of welk type) opdracht hij denkt te willen werken, behoort tot de ingangseisen.

Vooraf zijn afspraken met bedrijven gemaakt, derhalve is er een maximum op het aantal studenten.

Literatuur

De student verwerft zelf kennis met betrekking tot de technologische oplossingsmogelijkheden

Rooster

In overleg met het bedrijf worden afspraken gemaakt qua aanwezigheid; één dag in de week vinden bijeenkomsten op school plaats voor overleg, uitleg, presentaties, gastcolleges, reflectie, begeleiding, etc..

Toetsing

Toetsing vindt plaats door middel van een assessment waarbij de student zijn bereikte resultaten presenteert en verdedigt ten overstaan van twee docenten. Tijdens de minor ontwikkelde competenties staan hierin centraal.

Aanvullende informatie

Online voorlichtingen

Deze voorlichting is een interactieve online bijeenkomst via Teams. Je krijgt een korte presentatie over de minor en kunt daarna vragen stellen aan de docent. Je kunt meedoen op je mobiel, laptop of tablet.

Door hieronder op de datum van de voorlichting te klikken kom je in de Teams meeting.

31 maart

16.00 - 16.45 uur

1 april

18.15 - 19.00 uur

2 april

16.00 - 16.45 uur

Aanmelden?

Ben je een student van een andere onderwijsinstelling en wil je een minor volgen bij Hogeschool Rotterdam dan meld je je in 2 stappen als volgt aan:

1)       Meld jezelf voor de minor van je keuze aan via de blauwe knop Aanmelden. Je vindt deze knop rechtsboven op de pagina van de minor.

Download de leerovereenkomst en vul deze in.

Lever deze leerovereenkomst aan bij de examencommissie van je opleiding.

Wanneer de examencommissie goedkeuring heeft gegeven, meld je dan uiterlijk 23-05-2025 aan voor de minor in stap 2.

2)     Meldt je na de goedkeuring aan in OSIRIS Aanmelding van Hogeschool Rotterdam via onderstaande link (maak eerst een account aan).

https://osiris.hr.nl/osiris_aanmeld_hrprd/WelkomPagina.do?proces=KOM2509&opleiding=MINOR-EAS-VT+00

Onderdeel van het aanmelden is het uploaden van de volgende documenten:

-         De leerovereenkomst ondertekend door jou en door jouw instelling;

-         Een scan of foto van je Paspoort of ID bewijs;

Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht of je aanvraag positief is beoordeeld of niet.

In OSIRIS Aanmelding moet je ook het Bewijs Betaald Collegejaar (BBC) uploaden voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen. Het BBC vraag je op bij jouw instelling nadat je hebt getekend of een machtiging hebt afgegeven voor de betaling van het collegegeld voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen.

Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht wanneer je aanmelding is goedgekeurd.