Vastgoed Tech De innovatieve data gedreven kant van vastgoed
Let op: de inschrijving voor deze minor is gesloten.
Nieuwe Technologieën veroveren de wereld in rap tempo, dus ook in de gebouwde omgeving. Wil je meer weten over hoe je die nieuwe technologieën hierin kunt toepassen? Denk aan Artificial Intelligence, Virtual Reality en Blockchain. Dan is de minor VastgoedTech echt iets voor jou!
Technologische innovatie is een van de belangrijkste disruptieve ontwikkelingen in de economie van dit moment. Ook voor de gebouwde omgeving biedt technologie steeds meer kansen. Dat zien we dagelijks om ons heen op een website zoals Funda, maar ook meer achter de schermen in de backoffice van een makelaar of projectontwikkelaar.
Bij de minor Vastgoed Tech kun je diepgaand inzicht verwerven in dit soort vraagstukken. Wij behandelen diverse onderwerpen waaronder:
Smart Cities; slimme gebouwen, smart eco-systemen, smart buildings, BIM&GIS,
Data; data & ethiek, robotisering, visualisering, blockchain, Digital Twin,
Vastgoed Tech in de gebouwde omgeving; innovatie, machine learning, AI, Automated Valuation Models (AVM),
Social engagement; urbanisatie, duurzaamheid, technologie, circulariteit, sharing& experience economy,,
Property Management; management systemen& implementatie, strategisch kader, gevaren van data, Virtual Reality.
Verder leren we je om oog te houden voor de menselijke maat en je persoonlijke ethiek te ontwikkelen om zo je professionele effectiviteit te beïnvloeden.
Na het volgen van de minor weet jij welke technologische trends en innovaties er spelen binnen de gebouwde omgeving en ben je in staat om als beginnend beroepsbeoefenaar o.a. professionele gesprekken te voeren in combinatie met de inzet van data, data te analyseren & te verwerken en innovatieve teams op te zetten in het werkveld. Hierdoor ben je van grote meerwaarde op de arbeidsmarkt.
We starten met een Kick-Off.
Blok 1: de theorievakken ConTech en PropTech, het onderzoeksvak Gebiedsanalyse en werken aan je Project.
Toestsing: inleveren 2 portfolio’s over de theorievakken, onderzoekspaper, tussentijds project en presentatie geven over je project.
Blok 2: de theorievakken FinTech & LegalTech, het organiseren van een excursie over je onderzoekspaper en werken aan je Project.
Toetsing: inleveren 2 portfolio’s over de theorievakken, beoordeling van de door jou georganiseerde excursie, eindproject en presentatie geven over je eindproject.
De minor kent een verplichte aanwezigheid gedurende de gehele periode en heeft een meerdaagse studiereis naar Barcelona in het programma opgenomen. Daarbij hoort ook een bezoek aan de Smart City Expo World Congress | SCEWC 4 - 6 NOV 2025.
In deze video vertellen studenten hoe ze de minor VastgoedTech hebben ervaren:
Diverse opdrachtgevers zoals onder andere Gemeente Rotterdam, M4H gebied, innovatieve technologische Start-Ups & Scale-Ups .
Leerdoelen
Inzicht krijgen in welke nieuwe mogelijkheden nieuwe technologieën bieden en hoe deze toepasbaar zijn binnen de gebouwde omgeving
Ingangseisen
De volgende toelatingseisen zijn van toepassing:
- Propedeuse behaald
- Maximaal 15 studiepunten studieachterstand in semester 3 en 4
- Alle stages t/m jaar 3 behaald • Schriftelijke motivatie van een ½ A4
- maximaal 40 deelnemers. Het schrijven van een motivatiebrief is een harde eis voor alle studenten om voor toelating tot de minor in aanmerking te komen. Bij te veel belangstelling van studenten Vastgoedkunde kan de toelating voor studenten van buiten IGO (tijdelijk) worden stopgezet.
Er zijn geen aanvullende toelatingseisen zijn. Bij te veel belangstelling van studenten Vastgoed en Makelaardij kan de toelating voor studenten van buiten IGO (tijdelijk) worden stopgezet.
Literatuur
De boekenlijst met benodigde literatuur voor de minor Vastgoed Tech vind je hier.
Rooster
Twee volle werkdagen. Welke dagen wordt later bekend gemaakt.
Toetsing
Toetsing blok 1: inleveren 2 portfolio’s over de theorievakken, onderzoekspaper, tussentijds project en presentatie geven over je project.
Toetsing blok 2: inleveren 2 portfolio’s over de theorievakken, beoordeling van de door jou georganiseerde excursie, eindproject en presentatie geven over je eindproject.
Aanvullende informatie
Aanmeldprocedure
Ben je een student van een andere onderwijsinstelling en wil je een minor volgen bij Hogeschool Rotterdam dan meld je je in 2 stappen als volgt aan:
1) Meld jezelf voor de minor van je keuze aan via de blauwe knop Aanmelden. Je vindt deze knop rechtsboven op de pagina van de minor. Download de leerovereenkomst en vul deze in. Lever deze leerovereenkomst aan bij de examencommissie van je opleiding.
Wanneer de examencommissie goedkeuring heeft gegeven, meld je dan uiterlijk 15-05-2025 voor 9.00 uur aan voor de minor in stap 2.
2) Meldt je na de goedkeuring aan in OSIRIS Aanmelding van Hogeschool Rotterdam via onderstaande link (maak eerst een account aan).
https://osiris.hr.nl/osiris_aanmeld_hrprd/WelkomPagina.do?proces=KOM2509&opleiding=MINOR-IGO-VT+00
Onderdeel van het aanmelden is het uploaden van de volgende documenten:
- De leerovereenkomst ondertekend door jou en door jouw instelling;
- Een scan of foto van je Paspoort of ID bewijs;
Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht of je aanvraag positief is beoordeeld of niet.
In OSIRIS Aanmelding moet je ook het Bewijs Betaald Collegejaar (BBC) uploaden voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen. Het BBC vraag je op bij jouw instelling nadat je hebt getekend of een machtiging hebt afgegeven voor de betaling van het collegegeld voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen. Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht wanneer je aanmelding is goedgekeurd.
Volg onze online voorlichting
Deze voorlichting is een interactieve online bijeenkomst via Teams. Je krijgt een korte presentatie over de minor. Je kunt daarna vragen stellen aan de docent. Je kunt meedoen op je mobiel, laptop of tablet.
Door hieronder op de datum van de voorlichting te klikken kom je in de Teams meeting:
Dinsdag 1 april 16.00 - 16.45 uur
Dinsdag 1 april 16.45 - 17.30 uur