Kies op maat

Inloggen Menu

Het Ontwerpen en Managen van Evenementen

Helaas, deze minor zit vol in periode AB (sept.-jan.).

Voor wie

Ga jij later bij een organisatie werken die regelmatig evenementen organiseert? Of denk je dat evenementen een perfect communicatiemiddel zijn? Schrijf je dan in voor de minor ‘Het Ontwerpen en Managen van Evenementen’. We bereiden je optimaal voor op de praktijk.

Inhoud

Mensen worden echt geraakt als ze iets bijzonders beleven. Daarom organiseren bedrijven en organisaties steeds vaker evenementen om hun doelgroep te bereiken. In deze minor leer je hoe je evenementen als communicatiemiddel kunt inzetten en organiseer je zelf een evenement.

Eventmanager zijn is afwisselend en spannend. Je moet er ook best wat voor kunnen. Want als je klantdagen, een bedrijfsevenement of een beurs organiseert, moet je aan veel verschillende zaken denken. En je moet natuurlijk creatief durven zijn.

Tijdens deze minor steek je de handen uit de mouwen en ga jij je organisatietalent vergroten.

Cursussen

Evenementenlandschap
Je ontdekt hoe organisaties hun doelen proberen te bereiken door middel van de inzet van evenementen. Je leert soorten evenementen met hun karakteristieke eigenschappen onderscheiden. Je krijgt inzicht in de verschillende rollen en partijen en je komt te weten wat de laatste trends zijn en hoe die ingezet worden.

Conceptontwikkeling
Je ontwerpt een evenement aan de hand van een opdracht van een opdrachtgever. Zo doorloop je het hele conceptontwikkelproces, van (kwalitatief) onderzoek, creatieve sessies tot het presenteren van je concept op papier en live.

Projectmatig managen van evenement
Een budget opstellen, vergunningen aanvragen, een calamiteitenplan opstellen en inkoop regelen. Het heeft voor jou na deze cursus geen geheimen meer.

Organiseren van ‘real life’ evenement
Je hebt wel genoeg theorie geleerd: tijd om een echt evenement te organiseren. Je werkt mee aan de organisatie van een evenement en werkt mee aan de conceptontwikkeling, voorbereiding, uitvoering en evaluatie.

 

Leerdoelen

Jij kunt straks:

 • verschillende soorten evenementen onderscheiden;
 • de verschillende rollen, taken en eigenschappen van een eventmanager herkennen;
 • de verschillende trends in eventmanagement herkennen en toepassen;
 • een evenement ontwerpen voor een specifieke organisatie;
 • omgaan met de briefing van een opdrachtgever;
 • een risico-analyse maken;
 • de organisatie voor een evenement opzetten;
 • een begroting opstellen;
 • de juridische kant van evenementen benoemen;
 • externen briefen, bijvoorbeeld cateraars en leveranciers;
 • jouw evenement uitvoeren;
 • jouw evenement evalueren;
 • een presentatie geven over jouw concept en evenement

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode AB kunnen tot en met 25 juni 2020 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 25 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode CD kunnen tot en met 19 november 2020 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 19 november worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van ontvangst door HU afgehandeld. Nadat ook HU de leerovereenkomst heeft ondertekend, heb je recht op een plek op de minor.

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen ingangseisen. De minor staat daarom open voor alle hbo-studenten. Je moet je op papier en mondeling goed kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal en het leuk vinden om voor en met mensen te werken.

Toetsing

Deze minor draait vooral om de praktijk. Geen tentamens, maar het uitvoeren van opdrachten staat centraal. Je legt je opdrachten vast in verschillende dossiers.

Literatuur

De volgende literatuur komt tijdens de minor aan de orde. Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

 • Het event als strategisch marketinginstrument, D. Gerritsen en R. van Olderen;
 • Eventplanner, De standaard voor het organiseren van evenementen, K. van der Straeten.

Rooster

In de eerste periode krijg je 3 tot 4 dagen per week les. In de tweede periode organiseer je je evenement (ongeveer 36 uur per week). Het rooster en de lesdagen zijn nog niet bekend.