Kies op maat

Inloggen Menu

Tweede Wereldoorlog educatie

Helaas zit deze minor vol.

Voor wie

Heb je interesse in de Tweede Wereldoorlog? En mag je onderwijs van jou net een tikkeltje anders zijn dan gewoon colleges volgen? Dan is de minor ‘Tweede Wereldoorlog-educatie’ wat voor jou. Ook als je een deeltijdstudie doet, kun je je gewoon inschrijven.

Inhoud

De Tweede Wereldoorlog is een erg belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis en de gevolgen ervan zijn nog steeds om ons heen te zien. Maar steeds meer jongeren en volwassenen weten nauwelijks iets van de Tweede Wereldoorlog en er ontstaan meer en meer foute beelden rondom de oorlog. Deze minor helpt de kennis en herinneringen uit die periode voortbestaan en zorgt ervoor dat de juiste feiten bekend blijven.

Deze minor is bijzonder en kan ook heftig en confronterend zijn. Zo bezoek je een aantal concentratiekampen, herinneringscentra en monumenten en komen er bijzondere gastsprekers langs.

Daarnaast leer je de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog af te zetten tegen gebeurtenissen uit het nieuws van vandaag.

Zie ook http://www.tweedewereldoorlogeducatie.nl

Cursussen

Plenaire bijeenkomsten

Tijdens deze bijeenkomsten komt de Tweede Wereldoorlog tot leven dankzij films, documentaires, theater en bijzondere gastsprekers. En je leert hoe je de verschillende standpunten kunt bekijken en begrijpen.

Lieux de Mémoire Nederland
Je leert verschillende kanten kennen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust in Nederland. Je bezoekt herinneringscentra en je maakt kennis met concentratiekampen en monumenten.

Lieux de Mémoire Duitsland/Polen
Je leert tijdens deze module door te ervaren en te beleven. Je gaat de confrontatie aan met de geschiedenis door herinneringscentra, concentratie- en interneringskampen in Duitsland en/of Polen te bezoeken. Je krijgt een compleet beeld en leert verder kijken in “in het land van de dader”.

Leerdoelen

Tijdens de minor ‘Tweede Wereldoorlogeducatie’ leer je:

  • het gedrag van daders, omstanders en slachtoffers begrijpen
  • voor jezelf nadenken en de verantwoordelijkheid van ieder mens herkennen
  • alles over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in verhouding tot nieuwsitems van vandaag de dag.

Aanvullende informatie

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 5 juli 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 5 juli 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

Ingangseisen

Er zijn geen ingangseisen.

Toetsing

Tijdens de verschillende cursussen leg je een portfolio aan: deze laten de opdrachten zien die je tijdens je minor hebt gemaakt. Je sluit deze minor af met een digitale toets.

Literatuur

Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

Rooster

Je hebt vooral op maandag of dinsdag les.