Kies op maat

Inloggen Menu

Project van je leven

Voor wie

Wat wordt jouw project van je leven? Dat is de eerste vraag die je moet kunnen beantwoorden om van deze minor een succes te maken. Heb je een (zelfgekozen) uitdagend project/bedrijf/initiatief/vraagstuk waarin je graag zelfstandig een half jaar fulltime wilt investeren? En waarmee je niet wilt wachten tot na je studie? Wil je bijvoorbeeld:

– Iets maken wat nog niet op de markt is?
– Een (half) jaar beginnen met of verder investeren in je eigen bedrijf?
– Een maatschappelijk relevant project uitvoeren?
– Investeren in een vaardigheid of specifieke kennis waar in je studie geen ruimte voor was?
– investeren in je hobby/talent om te kijken of je daar je werk van kan maken?
– Een uitdagend project uitvoeren voor een professionele opdrachtgever?
– Veel verantwoordelijkheid op je nek nemen binnen een studentenorganisatie/-vereniging?
– Je succesvolle stage uitbreiden naar een project met eigen verantwoordelijkheid binnen je organisatie?

Dan is de minor Project van je leven de beste investering in de rest van je leven.

Zien wat eerdere studenten al realiseerden tijdens de minor? Of benieuwd naar hun ervaringen? https://pvjl.nl

Inhoud

De minor Project van Je Leven draait de zaken om. Geen verplichte vakken die wij voor je bedacht hebben, maar een programma, coaching en een groep andere minor-deelnemers die samen met jou een succes maken van jullie individuele projecten.

Wel starten we de eerste twee weken intensief samen om elkaar goed te leren kennen en je project een vliegende start te geven. Na deze eerste twee weken, zie we elkaar nog maar een dag per week – en kies je zelf de omgeving waarin je de overige dagen het meest effectief kunt zijn. Zo werk je tijdens de minor 19 weken volop aan je zelfgekozen initiatief, waarbij wij je coachen en begeleiden – en waar nodig samen zoeken naar experts die je nog verder kunnen brengen. Naast onze eigen kennis en ervaring hebben we al bijna 500 oud-deelnemers die inmiddels o.a.:

– succesvol ondernemer zijn met soms meerdere mensen personeel in dienst
– dagelijks miljoenen YouTube-abonnees en/of tienduizenden Instagram-volgers bereiken
– vette opdrachtgevers in binnen- en buitenland bedienen
– zelfstandig eigen werk (muziek, strips, boeken, design) uitbrengen
– vaak meer zelfvertrouwen en -kennis hebben en gelukkiger zijn met hun leven na dan voor de minor.

Cursussen

Omdat het realiseren van jouw project voorop staat, is het belangrijk niet met standaard cursussen te werken, maar jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je project.

Tijdens de minor bieden we daarom wel workshops, waarvan het onze ervaring is dat ze alle deelnemers op enig moment in de minor/hun leven verder helpen, maar zorgen we daarnaast vooral voor ondersteuning bij het realiseren van je project en alle hobbels en successen die je onderweg tegenkomt.

We dagen je in persoonlijke gesprekken, maar ook in leerteams met andere eigengereide en ervaren studenten uit na te denken over kansen en risico’s, denken samen met medestudenten van je mee over oplossingsstrategieën voor uitdagingen die je tegenkomt, vieren succes- en faalmomenten, stellen alle vervelende vragen die je beter tijdens het werken aan je project gesteld kunt krijgen dan wanneer je denkt dat het af is en checken we bij je of de manier waarop je nu aan het werk bent, op de korte en lange termijn het beste is voor jou, je project, je omgeving en de rest van de wereld.

Uiteraard nodigen we hiervoor vaak uitdagende mensen van buiten de minor bij uit, of gaan we daarbij op bezoek.

Leerdoelen

De minor bestaat uit een bootcampweek, een plan van aanpak-week en zo’n 16 minordagen. Halverwege de minor hebben we nog een driedaagse met de volledige deelnemersgroep.

Tijdens deze weken en dagen begeleiden we je bij het maken van Het Projectplan (wat wil je binnen je project realiseren tijdens de minor) waarin je ook aangeeft wat je aan het eind van de minor beter wilt kunnen (vaardigheden), waar je meer van wilt weten (kennis) en waarin je meer ervaring op wilt doen (ervaring). Deze ambities toetsen we halverwege de minor in combinatie met een pitch over je concept. Tenslotte rond je aan het eind van de minor je traject af met een Projectverantwoording.

Tijdens de minor leer je:

  • je project van concept tot concreet resultaat te realiseren – en daarbij de hulp in te schakelen die daarvoor nodig is
  • te handelen vanuit je eigen motivatie
  • zelfsturend en probleemoplossend te werken
  • duidelijk en aansprekend te communiceren
  • mede zelf de kwaliteit van je werk te kunnen beoordelen

De volledige leerdoelen, werkwijze en onze filosofie waarmee we jaarlijks ruim 150 verschillende studenten met 150 verschillende projecten begeleiden , vind je op de website.

Aanvullende informatie

Periode AB /Lint

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 5 juli 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 5 juli 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Periode CD

Leerovereenkomsten kunnen tot en met 6 december 2019 naar ons worden opgestuurd. Leerovereenkomsten die ná 6 december 2019 worden ontvangen, zullen niet in behandeling genomen worden.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. 

Ingangseisen

Studenten van alle studierichtingen zijn welkom, mits je je herkent in het volgende profiel: je hebt goede zin in je project, gaat de stad/regio/wereld veroveren met je bedrijf of een beetje mooier maken met je initiatief. Je wilt flink investeren in je eigen ontwikkeling en onderneemt iets met impact voor jezelf en de mensen/wereld om je heen. Je bent optimistisch, stelt jezelf proactief en zelfsturend op en moet eerder afgeremd dan aangespoord worden. Je houdt van innoveren, creativiteit, je grenzen verleggen en nieuwe dingen doen en weet dat wie de meeste fouten maakt, vaak het verst komt.

Toetsing

Tijdens de minor trekken we op drie moment voor ieder leerteam (bestaande uit 6/7 studenten) een halve dag uit om intensieve voortgangsgesprekken te voeren waarin we resp. jouw ambities met de minor (plan), je voortgang halverwege (pitch & statusupdate) en eindresultaat bespreken. Dit doen we op basis van door jullie zelf voorbereide (toets)producten. Omdat wij verwachten dat je de hele minor werk laat zien dat past bij jou als persoon en bij je project, zullen jullie producten qua vorm en inhoud flink van elkaar verschillen. Dat vinden wij alleen maar tof, zolang we maar inzicht krijgen in je gemaakte keuzes, gekozen oplossingen en geleerde lessen tijdens de minor.

Op onze site vertellen studenten en docenten waarom deze toetsvorm zo positief afwijkt van hoe het vaak in het onderwijs gaat.

Literatuur

Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

Rooster

De eerste 2 weken van de minor word je fulltime in Utrecht verwacht. Na die twee weken heb je nog een vaste dag in de week die je standaard vrij moet houden. De andere dagen van de week vul je zelf in, maar wel wordt aangeraden om regelmatig andere studenten of professionals op te zoeken bij het uitvoeren van je project. Dit vergroot namelijk je kans op succes.

Uiterlijk begin juli (voor de septemberinstroom) / begin december (voor de februari-instroom) worden de lesdagen voor de volgende minorperiode definitief gemaakt.