Kies op maat

Inloggen Menu

Food and Pharma

Voor wie

Als je de opleiding Life Sciences of Chemistry volgt, is deze minor geschikt voor jou. Maar ook als je een andere laboratoriumopleiding volgt, ben je welkom.

Inhoud

De minor Food and Pharma sluit aan bij het ILC-thema ‘Food and Health’. Tijdens deze minor ga je aan de slag met 3 verschillende cursussen. Je volgt colleges, maar doet ook een celkweekpracticum en een groot onderzoeksproject in opdracht van een externe partner.

Cursussen

Chemistry and Health Effects, Efficacy and Safety
Je leert wat de effecten van een lifestyle en dieet zijn op onze gezondheid en welke fysische en chemische eigenschappen bepalen of een stof wordt opgenomen in een lichaam.

Applied Ethics, Combinatorial Chemistry and In vitro Methods
Je gaat aan de slag met toegepaste ethiek, combinatiechemie en nieuwe celkweektechnieken.

Research project
Tijdens de hele minor werk je aan een onderzoeksproject, een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Lectoraat Innovative Testing en bedrijven. Je werkt samen met een studiegenoot aan een onderzoeksvraag en duikt daarvoor ook het lab in.

Leerdoelen

Je leert in deze minor over: 

  • de effecten van voedingsstoffen en (plantaardige) medicijnen op onze gezondheid;  
  • hoe je de werkzaamheid en veiligheid van medicijnen en voedingsstoffen kunt onderzoeken;
  • hoe geneesmiddelen (op grote schaal) chemisch worden geproduceerd;
  • wat de ethische basisprincipes zijn van labonderzoek;
  • hoe je kunt experimenteren en onderzoeken op niveau II.

Ingangseisen

Deze voltijd minor is geschikt voor zowel Life Sciences als Chemistry studenten van het ILC. Bij voorkeur hebben Life Sciences studenten het projecticum in de VL5 met een voldoende afgesloten. Chemistry studenten zijn toelaatbaar als zij een stage met een voldoende hebben afgerond. Studenten van andere laboratoriumopleidingen die een stage hebben afgerond én studenten met een andere studieachtergrond maar met aantoonbare werkervaring op het gebied van chemie of life sciences, kunnen zich ook aanmelden. Deze externe studenten worden eerst uitgenodigd voor een intake gesprek.

Literatuur

Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst.

Rooster

Dit is een voltijdminor. Er zijn elke dag wel lessen of je werkt in het lab aan je onderzoeksproject.

Toetsing

Je maakt tentamens en opdrachten. Je schrijft een verslag over je onderzoek en geeft hier een presentatie over tijdens een mini-symposium.

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten kunnen tot en met 25 juni 2021 worden ingediend via Studielink en Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 25 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.

Leerovereenkomsten worden in volgorde van ontvangst door HU afgehandeld. Nadat ook HU de leerovereenkomst heeft ondertekend, heb je recht op een plek op de minor.