Kies op maat

Inloggen Menu

Business IT Management (1 module van 15 ECTS)

Je bent student en tevens werkzaam als professional en je wilt graag meer weten over de ICT-wereld. Binnen jouw bedrijf heb je al ervaren dat bedrijfsprocessen efficiënter zouden kunnen en dat daarvoor ook de juiste tools beschikbaar zijn. Je hebt interesse in de slimme technieken voor het verbeteren van deze bedrijfsprocessen. Op onderdelen zou je graag je kennis willen uitbreiden en daarbij zelf willen bepalen waarin je je wilt verdiepen. Je kunt in de minor Business IT & Management een losstaande module (cursus) van de reguliere deeltijd ICT-bacheloropleiding volgen. Een minor die dus helemaal afgestemd is op jouw behoefte. Afhankelijk van je keuze kan er voorkennis gevraagd worden om de betreffende module goed te kunnen volgen. Informeer hiernaar via ict-deeltijdopleiding@hu.nl.

De minor is onderdeel van de deeltijdopleiding ICT.

Inhoud

Je combineert jouw werkpraktijk met de theorie die je aangereikt krijgt. Dat laat je zien door middel van een beroepsproduct. Zo creëer je een meerwaarde voor je eigen professionele functioneren én voor je werkgever. Binnen deze minor bepaal je zelf welke inhoud je aan de minor wilt geven door een keuze te maken uit de verschillende cursussen die hieronder vermeld staan.

Voor het maken van de beroepsproducten zul je onderzoek moeten doen binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Je haalt de informatie op bij de stakeholders en je doet een voorstel tot verbetering. Daarna moet je het uiteindelijke rapport presenteren, waarbij je je verhaal moet kunnen afstemmen op de ontvanger, je manager dus. Daarvoor volg je binnen de cursus een verplichte skilltraining van een lesdag.

Je kunt de inhoudsbeschrijvingen van de diverse modules opvragen bij de opleiding: ict-deeltijdopleiding@hu.nl. Vermeld daarbij dat het om de minor Business IT & Management gaat. 

Cursussen

Alle modules die aangeboden worden zijn ook onderdeel van de vierjarige deeltijdopleiding ICT. Je schuift dus aan bij de studentengroep die deze opleiding volgt. Elke cursus kent een omvang van 15 studiepunten. De minor bestaat uit één van deze cursussen. Je hebt de keuze uit onderstaande cursussen. Houd wel goed in de gaten in welke periode je de cursus kunt volgen:

Periode september - medio november (Blok A):

  • Bedrijfskunde
  • Privacy, Law & Security
  • Consultancy
  • ICT & Innovatie

Periode medio november – januari (Blok B):

  • Modelleren
  • Business Systems
  • Business Intelligence
  • Projectmanagement

Periode februari – medio april (Blok C):

  • Fundamentals of ICT
  • IT Service Management
  • Service Design
  • Data Integration & Operability

Periode medio april – juni (Blok D):

  • Informatie- en Procesmanagement
  • Software Lifecycle Management (hiervoor heb je een gedegen voorkennis van ITIL nodig)
  • Business Process Management
  • Data Quality & Data Governance

Leerdoelen

Je kunt de leerdoelen van de modules opvragen bij de opleiding: ict-deeltijdopleiding@hu.nl. Vermeld daarbij dat het om de minor Business IT & Management gaat.

Ingangseisen

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Maar om de minor succesvol af te ronden is het noodzakelijk dat je een werkomgeving hebt waar je jouw beroepsproducten kunt maken. Een intake maakt onderdeel uit van de toelating.

Literatuur

Wij werken met docenten uit de praktijk. Zij zijn goed op de hoogte van de trends en de nieuwste literatuur. Daarom wordt de literatuur bij aanvang van de minor bekendgemaakt. 

Rooster

De lessen zijn afwisselend op vrijdag (14.00-20.30 uur) en zaterdag (10.00-16.30 uur). Neem contact op met de opleiding (ict-deeltijdopleiding@hu.nl) voor de exacte lesdagen. De lessen zijn op het terrein van Utrecht Science Park.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar.

Toetsing

De toetsing bestaat uit drie onderdelen: een schriftelijke toets, een beroepsproduct en een assessment. 

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode AB of Lint kunnen tot en met 28 juni 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 28 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode CD kunnen tot en met 6 december 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 6 december worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld