Kies op maat

Inloggen Menu

Next Level Engineering

Deze minor gaat helaas niet door.

Voor wie

Ben jij een NLE-student die zich op technisch en persoonlijk vlak wil ontwikkelen? Wil je grote projecten leren managen? En heb jij de wilskracht om die zelfstandig tot een goed eind te brengen? Dan is de minor ‘Next Level Engineering’ echt wat voor jou.

Inhoud

De minor ‘Next Level Engineering’ draait helemaal om jouw idee voor een product. Je gaat leren hoe je dat idee verder ontwikkelt en tot een tastbaar, werkend product omtovert. Wil je een volledig prototype? Of juist alleen een ‘proof of concept’? En wat moet er precies gebeuren in welke volgorde? Dat ga je allemaal leren en ervaren.

Je kunt een half jaar lang hard werken aan je zelfgekozen idee. Een echte kans om goed te kijken hoe ver jij kunt komen met je denk- en wilskracht. En natuurlijk om te proeven aan het ondernemerschap. Dat betekent wel dat het programma intensief is. Je hebt er zeker 40 uur per week voor nodig. Maar je staat er niet alleen voor: onze docenten springen bij en denken mee over de inhoud en de procesmatige kant.

De minor bestaat dus uit veel zelf uitzoeken en veel zelf doen. Maar je volgt ook colleges waarin je je vaardigheden oefent.

Heb je zelf (nog) geen concreet idee? Geen punt. Je kunt ook voor een project kiezen waar bij een bedrijf vraag naar is.

Cursussen

Deze minor heeft geen losse cursussen. Alle bijeenkomsten hebben het doel om jou en je idee verder te ontwikkelen. Daarom krijg je de volgende werkcolleges:

 • Onderzoeksvaardigheden
 • Coaching
 • Projectmanagement
 • Technisch schrijven

Leerdoelen

Tijdens de minor leer je:

 • een complex project zelfstandig en vanuit je eigen drive definiëren;
 • zelfstandig en gestructureerd werken;
 • hoe je zelf informatie vindt waar je wat aan hebt;
 • hoe je het beste je doelen kunt halen;
 • meer over technische informatie;
 • hoe je een verslag of artikel schrijft dat gepubliceerd kan worden;
 • hoe je anderen meeneemt in jouw ideeën en plannen.

Ingangseisen

Je kunt meedoen aan deze minor als je:

 • bezig bent met een technische hbo-opleiding (B Sc, B ICT);
 • je propedeuse hebt gehaald voor die opleiding.

Een assessment maakt deel uit van de toelatingsprocedure om te kijken of de opdracht uitvoerbaar is en van voldoende niveau.

Literatuur

Tijdens de minor ga je zelf op zoek naar geschikte literatuur.

Rooster

De lesdagen zijn nog niet bekend.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur. 

Toetsing

De werkcolleges rond je af door een opdracht te maken die past bij de lesstof.

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten kunnen tot en met 23 juni 2023 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 23 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld