Kies op maat

Inloggen Menu

Next Level Engineering

Wil je je eigen project opzetten en uitvoeren als aankomend ingenieur? Wil je jezelf ontwikkelen op technisch, wiskundig, wetenschappelijk, persoonlijk en professioneel vlak? Bepaal je graag zelf welke leeruitkomsten je wilt behalen? Ben je ambitieus, nieuwsgierig, zelfstandig en gedisciplineerd? Dan is de minor Next Level Engineering wat voor jou!

Inhoud

De minor Next Level Engineering draait helemaal om jouw idee voor een product. Hoe ontwikkel je jouw idee from scratch tot een tastbaar, werkend product? Wil je een prototype? Of alleen een proof of concept? En wat moet er daarvoor precies gebeuren in welke volgorde? Dat ga je tijdens deze minor allemaal leren, uitproberen en ervaren.

Je neemt een half jaar de tijd om jouw zelfgekozen idee uit te werken als aankomend ingenieur, projectleider/projectdeelnemer, onderzoeker en als jezelf.

De minor is intensief. Je hebt er 40 uur per week voor nodig. Maar je staat er niet alleen voor. Onze experts springen bij en denken mee over de inhoud en de procesmatige kant. Er zijn bovendien contactmomenten en colleges. Daarnaast vormen de studenten in de minor NLE een learning community. Je kunt individueel of in een groep projecten uitvoeren, maar je staat er sowieso niet alleen voor. We leren van en met elkaar.

Lijkt de minor NLE je wat, maar heb je zelf (nog) geen concreet idee voor een project? Geen punt. Neem contact op! We denken graag mee.

Cursussen

Deze minor is één grote cursus van 30 EC. Alle bijeenkomsten hebben het doel om jou en je idee verder te ontwikkelen. Er zijn vier thema's met werkcolleges en op te leveren producten.

 • Onderzoeksvaardigheden & wiskundige toepassingen
 • Verbindend communiceren & self development
 • Projectmanagement
 • Technisch schrijven

Leerdoelen

Tijdens de minor leer je:

 • leiding geven aan een complex project vanuit je eigen drive;
 • zelfstandig en gestructureerd werken;
 • hoe je zelf informatie vindt waar je wat aan hebt;
 • hoe je het beste je doelen kunt halen;
 • hoe je wiskunde en onderzoek gebruikt voor jouw project;
 • hoe je een stuk schrijft voor de doelgroep(en) van jouw project/product;
 • hoe je anderen meeneemt in jouw ideeën en plannen;
 • hoe je anderen kunt ondersteunen in hún project;
 • hoe je met moderne gespreksvaardigheden commitment genereert;
 • hoe je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen ontdekt en behaalt.

Ingangseisen

Je kunt meedoen aan deze minor als je:

 • bezig bent met een technische hbo-opleiding (B Sc, B ICT);
 • je propedeuse hebt gehaald voor die opleiding.

Een assessment maakt deel uit van de toelatingsprocedure om te kijken of de opdracht uitvoerbaar is en van voldoende niveau.

Literatuur

Tijdens de minor combineer je desk- en fieldresearch met literatuur passend bij jouw project.

Rooster

Het rooster en de lesdagen zijn nog niet bekend. Je studeert voltijds, dus houd rekening met volle werkweken.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur. 

Toetsing

Formatief: door feedback te vergaren en te verwerken in opdrachten. Summatief: door de  leeruitkomsten van de minor aan te tonen op een manier die past bij jóuw project. Je doet hiertoe zelf een voorstel.

De 4 thema’s (zie Cursusonderdelen) moeten alle 4 voldoende zijn afgerond voor een eindcijfer voor de minor NLE. Er kan dus niet gecompenseerd worden.

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten kunnen tot en met 28 juni 2024 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 28 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld