Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemerschap

Voor wie

Heb jij lef, veel energie en zin om met grote inzet aan je toekomst te bouwen? Het maakt niet uit welke studie je doet. Als jij het ondernemen in je hebt, dan is de minor Ondernemerschap wat voor jou. De minor is geschikt voor alle voltijd studenten (HU en KOM) die graag willen ondernemen. Of je nu wilt kennismaken met het ondernemen of je onderneming verder wilt ontwikkelen.

Inhoud

Zou je na je opleiding best een eigen bedrijf willen beginnen en ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Of ben je al begonnen met het opzetten van je eigen bedrijf? Tijdens deze minor doe je ervaring op met het ondernemerschap en/of helpen we jou met het opzetten of professionaliseren van je eigen onderneming. Natuurlijk moet je tijdens de minor de handen flink uit de mouwen steken. Samen met medestudenten los je uitdagende, ondernemende vraagstukken op en leer je hoe jij de oplossing kunt bieden voor problemen van klanten. Je gaat geen uitdaging uit de weg en je durft steeds meer je kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en je netwerk uit te breiden. Je idee komt tot leven en je ontwikkelt je product of dienst. Je benadert zelfs al potentiële klanten en stelt een financieel plan op. 

Cursussen

In de minor is er aandacht voor de volgende zaken: 

 • Ondernemerscompetenties
  Als ondernemer heb je specifieke talenten nodig. Misschien heb je ze al en kun je ze nu verder ontwikkelen. Maar misschien is het allemaal nog nieuw voor je en waag je een sprong in het diepe. Hoe dan ook, aan het einde van deze cursus zijn jouw eigenschappen en vaardigheden als ondernemer behoorlijk verbeterd. 
 • Expertise voor ondernemers
  Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in een bepaald onderwerp, waardoor je expertise ontwikkelt die je kunt inzetten om je onderneming verder te ontwikkelen. 
 • Ondernemerschap
  Je ontwikkelt je eigen bedrijfsidee en mag kiezen of en met wie je wilt samenwerken. Als je al een idee of een onderneming hebt mag je daarmee verdergaan. Je wordt door een coach begeleid in dit proces. 

Leerdoelen

Je gaat geen uitdaging uit de weg en ontwikkelt je zodanig als ondernemer dat je aan het einde van de minor een startup hebt.

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen ingangseisen.

Literatuur

 • Robert de Bruijn (2019). Disciplined Startup Founder. A Founder's Guide to Customer Discovery.
 • Bill Burnett & Dave Evans (2016). Designing your Life. How to Build a Well-Lived, Joyful Life.

Rooster

In de eerste 2 weken van de minor ben je fulltime bezig. Je gaat in de eerste week ook op bootcamp, waar een overnachting bij hoort als de omstandigheden dat toelaten. Daarna heb je 4 dagen per week nodig om aan je eigen startup te werken. De lesdagen zijn nog niet bekend.

With the exception of the first teaching period of the academic year (starting September), the lesson and test schedules are always posted on Mijn Rooster four weeks before the start of each teaching period. The schedule for the first teaching period of the academic year can be found on the site three weeks before the start. The most up-to-date schedule is always visible on Mijn Rooster. 
At HU, full-time education may be scheduled between 08:30 and 19:00.

Toetsing

Je legt dossiers aan en doet praktische opdrachten, maar de belangrijkste toets is natuurlijk: is jouw startup levensvatbaar?

Aanvullende informatie

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode AB kunnen tot en met 23 juni 2023 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 23 juni worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Ondertekende leerovereenkomsten voor minoren in periode CD kunnen tot en met 8 december 2023 worden geüpload in Osiris Aanmelding, zie de instructie op de leerovereenkomst. Leerovereenkomsten die ná 8 december worden ontvangen, zullen niet in behandeling worden genomen.  

Let op: Leerovereenkomsten worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst in Osiris Aanmelding (first come, first serve). Een ingediende leerovereenkomst geeft pas recht op een plek binnen een minor als er sprake is van het volgende: 
* De minor is nog niet vol: elke minor heeft een maximum aantal plekken per periode 
* De student heeft de leerovereenkomst compleet ingediend (inclusief eigen gegevens en handtekening en stempel eigen examencommissie) 
* HU heeft de leerovereenkomst ondertekend en gestempeld