Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemerschap

In de minor ondernemerschap start je jouw eigen bedrijf, jij wordt ondernemer. Met je eigen idee start je met maximaal drie anderen een onderneming. Heb je al een onderneming dat is dit de kans om je onderneming nog succesvoller te maken. We leren ondernemen door te doen! 


  Je wordt uiteindelijk ook beoordeeld op het succes van je onderneming (lees: behaalde resultaten). Op deze wijze zijn er vanuit de Minor Ondernemerschap volop succesvolle ondernemingen ontstaan, bekijk de succesverhalen van o.a. ETQ, Greenclaim, After Garlic en Mr. Prezident.     

Als ondernemer doorloop je verschillende fases tijdens het opstarten van je onderneming. Denk aan: marktonderzoek, het ontwikkelen van een prototype, onderhandelen met leveranciers,  het ontwikkelen van je marketing strategie, sales en eventueele zoektocht naar investeerders. 
 

Vanuit de tien jaar ervaring met het opstarten van bedrijven weten we dat een intensieve begeleiding tijdens het opstarten van je bedrijf leidt tot een grotere kans op succes. Daarom krijg elke onderneming een bedrijfscoach, zijn er regelmatig succesvolle ondernemers als gastspreker en maak je gebruik van het ondernemende netwerk van de Minor. Tevens maak je een promotie campagne voor je onderneming die we tijdens een gala-avond in een filmzaal gaan tonen.


Onze locatie is één van de meest energieke en bruisende plek van de Hva. Kom even langs!

 

Leerdoelen

Je wordt uitgedaagd als ondernemer en het bedrijf staat centraal.  Zo krijgt je een eigen ontwikkel traject waarbij de (leer)doelen worden vastgelegd in de begin fase van de Minor tijdens het Start Up Assessment.  

Denk hier bij aan, onderhandelen, netwerken, klantgerichtheid,  doorzettingsvermogen en pro-activiteit.

Ingangseisen

Iedere gemotiveerde ondernemende student is welkom, mits je voldoende studiepunten hebt!

Literatuur

​We gebruiken een aantal modellen om je te helpen bij het opzetten van je onderneming. Een belangrijke is bijv. het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder en Customer Development van Steve Blank.

Rooster

De Minor kent een intensieve start waarin we van idee naar bedrijf gaan. We gaan bijv. drie dagen naar Texel om tot goede bedrijs ideëen te komen. Dit zijn intensieve weken daarna wordt per onderneming een rooster gemaakt, waar in je uiteraard veel tijd krijgt om aan je onderneming te werken.

Verplichte contacturen per week: Eerste weken fulltime, daarna op maat.

Toetsing

Er zijn 30 EC tijdens de Minor te behalen, Geen tentamens, wel wordt je onderneming en je persoonlijke ontwikkeling beoordeeld door twee assessoren. Zie website www.minorondernemerschap.nl voor meer info

Wanneer een student een onderdeel niet succesvol heeft afgerond in de onderwijsperiode waarin zij het onderwijs van de minor heeft gevolgd dan kan de student alsnog de minor afronden tijdens volgende onderwijsperiode(n) van de betreffende minor.

Wordt een minor niet meer aangeboden of is de inhoud van de minor herzien, dan biedt de opleiding in het daarop volgende studiejaar nog tweemaal de gelegenheid tot het afronden van de minor.

Aanvullende informatie

Vragen over de minor?
Contact Rutger Siebenga, r.j.siebenga@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat-procedure?
Contact: onderwijsbureau.fbe@hva.nl

De site van de Minor Ondernemerschap waarop je alle bedrijven live kunt volgen en alle informatie over de minor vindt. www.minorondernemerschap.nl

Kosten:

In de minor hebben we geen boeken die je moet aanschaffen, ondernemen leer je door te doen. We hebben wel persoonlijkheidstesten, 3 dagen Texel, netwerk borrels en hele gave gastsprekers. Hier brengen wij 135 euro voor in rekening.

In je eigen bedrijf investeer jijzelf, immers de kosten gaan voor de baten.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.