Kies op maat

Inloggen Menu

Media Startup; maak en verkoop je magazine

Inschrijven is niet meer mogelijk voor semester 1 2024-2025. Het maximum aantal deelnemers is bereikt voor deze minor.

Ben je creatief en werk je graag vanuit een commercieel uitgangspunt? Of ben je een ondernemer die graag in de creatieve sector aan de slag wil? In deze challenge leer je professioneel te functioneren in een eigen creatief, commercieel en innovatief mediabedrijf waarbij een magazine gemaakt en verkocht wordt.

In 20 weken vorm je met je medestudenten een bedrijf rondom een magazine. Jullie maken dit magazine helemaal zelf: van thema, bladformule en doelgroep tot aan de teksten, fotografie en design. Bovendien is het de bedoeling dat er daadwerkelijk omzet wordt behaald. Jullie maken dus niet alleen content, maar doen ook onderzoek naar de internationale publishingmarkt, ontwikkelen een verkoopstrategie, stellen een operationeel marketingplan op en voeren dit uit. De productie en logistiek van het magazine ligt helemaal bij jullie. Jullie bedrijf heeft een actieve online omgeving waar voortdurend nieuwe content voor moet komen.

Je ontwikkelt in deze challenge zelf een visie op de toekomst van publishing. Maar vooral leer je samenwerken in een innovatief en creatief mediabedrijf en alles wat daarbij komt kijken.

 

Wat ga je maken en leren? 
Voor het magazine en de online omgeving creëer en produceer je content. Je gaat veel maken. Je magazine moet ook omzet opleveren, door bijvoorbeeld verkoop aan consumenten of door het binnenhalen van adverteerders. Je gaat dus ook ondernemen.

Als groep zijn jullie verantwoordelijk voor het gehele proces; idee, content (tekst en beeld), redactie, vormgeving, productie, verkoop en logistiek. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je levert aan het eind een individueel portfolio in.  

Aan het eind van deze challenge ben je klaar voor de wereld van publishing. Je weet hoe je verhalen van waarde kan vinden, vastleggen en in de markt kan zetten. Je bent bekend in de huidige wereld van uitgevers en hebt genoeg kennis van hun producten, doelgroepen en strategieën om een je eigen rol te pakken als publisher van de toekomst.  

Video

Leerdoelen

Maken en verkopen van een magazine, het opzetten en runnen van je eigen bedrijf, samenwerken en professioneel handelen.

Ingangseisen

De toelatingseisen zijn conform de OER van je eigen opleiding.
Het is een voltijds minor en we verwachten full-time inzet. We gaan ervan uit dat je een basiskennis hebt van tekstschrijven, fotografie, Adobe programma's (photoshop, indesign) en basiskennis van ondernemerschap en marketing.

Literatuur

Literatuur, Adobe programma's (Indesign, Illustrator, Photoshop)

Rooster

De eerste twee weken is full-time. Daarna is er een rooster van vier of vijf blokken van drie uur per week. Daarnaast verwachten we dat je ook buiten de lessen om aanwezig bent op de HvA om te werken in jullie eigen lokaal.

Contacttijd:

Eerste twee weken full time, daarna ongeveer 15 uur per week. De studiereis van 4 dagen is ook full time.

Toetsing

30 ECTS 

Toetsing: een individueel portfolio, een reflectie en een gesprek

Twee toetskansen per studiejaar (kans 1 en 2 zitten vlak na elkaar, binnen een en hetzelfde semester)

Aanvullende informatie

Studiereis: €250,-

Investering in eigen bedrijf: tussen €50,- en €100,-

In het programma is een studiereis van enkele dagen opgenomen.

Vragen over de minor? Contact Bregitta Kramer b.kramer@hva.nl
of Violet Wanrooij v.a.r.wanrooij@hva.nl

Vragen over de kies op maat procedure?
Contact Karin van de Haterd: minoren-co-cb@hva.nl

Er zijn twee plekken voor Kies op Maat studenten.


Aanmeldingen worden op volgorde binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.