Kies op maat

Inloggen Menu

Kinderen Paramedisch - Basis

Wil je meer weten over de normale ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar en wil je kennismaken met de multidisciplinaire zorg rondom kinderen met een specifieke aandoening? Wil je bovendien na een periode van 10 weken de ruimte hebben om daarnaast ook nog een andere minor te doen? Dan is de minor Kinderen Paramedisch Basis (kort programma) iets voor jou.

Leerdoelen

De nadruk ligt de eerste vijf weken op de normale ontwikkeling van kinderen van 0-12 jaar. Wanneer gaat een kind kruipen? Is het normaal als een kind billenschuift? Hoe ontwikkelt het kind nieuwe vaardigheden? Hoe test je of het kind zich normaal of afwijkend ontwikkelt?
Daarna is er aandacht voor afwijkende ontwikkeling waarbij een kortdurende samenwerking met studenten Verpleegkunde, waar er multidisciplinair aan casuïstiek wordt gewerkt, ondersteund door lessen over verschillende diagnoses horende bij de casuïstiek.

De minor Kinderen Paramedisch werkt volgens de systematiek van 'programmatisch toetsen'. Programmatisch toetsen is een holistische benadering waarbij wordt gekeken naar de gehele ontwikkeling van de student. Het doel van programmatisch toetsen is én het optimaliseren van de betrouwbaarheid van beslissingen én het stimuleren van het leerproces van de student.

Je werkt aan de volgende beroepsrollen. De specifieke leeruitkomsten kan je lezen bij de start van de minor of kan je opvragen per mail.

Rol 1: vakinhoudelijk expert
Rol 2: communicator
Rol 3: samenwerker
Rol 4: organisator
Rol 5: professional
Rol 6: innovator

Je toont je leeruitkomsten (horende bij je beroepsrollen) aan middels het Portfolio-assessment, die gebaseerd is op de verzamelde datapunten (opdrachten, daarbij horende reflecties, verslagen etc.).

Ingangseisen

De student is in bezit van propedeuse en tenminste 40 studiepunten uit de hoofdfase. De KOM (externe) student is eveneens in het bezit van een goedkeuring van zijn/haar eigen examencommissie en een leerovereenkomst.

De student is van de opleiding oefentherapie, ergotherapie of fysiotherapie.

Literatuur

Literatuurlijst, documenten en powerpoints beschikbaar via Brightspace.

Rooster

Rooster beschikbaar via rooster.hva.nl, zodra de inschrijving gereed is en de roosters voor het volgende semester beschikbaar. Uitgaande van:

Je volgt drie à vier (een enkele week vijf) dagen per week lessen. De tijd dat je geen lessen volgt zal je besteden aan de datapunten, het voorbereiden/ uitwerken van je casus en lessen. Houd er rekening mee dat deze minor een volledige studiebelasting kent en dat je 5 dagen in de week beschikbaar moet zijn. Lessen kunnen verplaatst worden naar een andere dag/ een ander tijdstip, en je zult afspraken met je projectgroep/ werkgroep voor de lessen moeten plannen.

Contacttijd:
De contacttijd (fysieke momenten) voor de eerste 4 weken is 57 uur.

De contacttijd (fysieke momenten) in de periode daarna t/m week 10 is 30 uur. 

Voor de contacttijd (fysieke momenten) zijn zelfstudie, alle voorbereidings- en verwerkingsopdrachten en het werken aan het Portfolio niet inbegrepen.

Toetsing

Portfolio-assessment, 15 ECTS

Er is een herkansingsmogelijkheid voor het Portfolio-assessment. Deze vindt plaats tijdens de eerste gelegenheid van het Portfolio-assessment van de minor Kinderen Paramedisch (de volledige variant t.w.v. 30ECTS).

Aanvullende informatie

Vragen over de minor?
Contact Sjoerd van de Pol, minorkinderenfg@hva.nl

Vragen over de Kies op Maat procedure?
Contact Niermela Chote-Sobha, n.chote-sobha@hva.nl

Let op: De inschrijfperiode voor HvA-studenten is eerder dan de inschrijfperiode voor niet-HvA-studenten. Dit kan tot gevolg hebben dat de minor al vol is voor de inschrijfperiode via Kies op Maat start. De minor komt in dat geval te vervallen.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.