Educatieve minor 2, Werken in het Onderwijs, Vervolg
De minor is ontwikkeld voor studenten met aangetoonde vakkennis en bewijs van docentenvaardigheden van het onderwijs in het tweedegraads gebied. De inhoud van deze minor is specifiek gericht op de kwalificatie als docent in het tweedegraads
gebied.
Leerdoelen
Het doel van deze minor is het opleiden van studenten tot startbekwaam docent. Na voltooiing van de minor voldoet de student aan de vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische bekwaamheidseisen zoals in de wet vastgesteld en beheerst hij of zij de generieke en vakinhoudelijke kennisbases die landelijk vastgelegd zijn en de kern vormen voor het beroep van leraar, mits de student een bachelor afrondt die toelating biedt tot de kopopleiding.
Meer informatie over de bekwaamheidseisen staan in de wet. Informatie over de vakinhoudelijke en generieke kennisbasis voor het beroep van leraar is te vinden op https://10voordeleraar.nl
Ingangseisen
- Studenten die de "Educatieve minor 1: Werken in het Onderwijs, basis" met een stagebeoordeling op niveau B (WPL3) hebben afgerond.
- Studenten van de opleiding HBO-ICT die het themasemester / de minor Teaching ICT hebben gevolgd en daarbij alle keuzevakken uit het themasemester / de minor, die gericht zijn op het tweedegraads onderwijs, hebben afgerond, en 100 EC hebben bij de start van de minor, voldoen aan de instroomeis. Zij krijgen na het behalen van dit themasemester / deze minor een vermelding op het Bachelor-ICT-diploma dat zij voldaan hebben aan de bekwaamheidseisen van de tweedegraadsdocent(1). Hiermee kunnen zij bevoegd lesgeven in het tweedegraads gebied.
Literatuur
De literatuurlijst wordt voor aanvang van de minor gedeeld. Deze lijst is opgedeeld in verplichte en aanbevolen literatuur. Over de verplichte literatuur dien je sowieso te beschikken en is essentieel voor het succesvol afronden van de minor, terwijl de aanbevolen literatuur bedoeld is om je kennis en begrip verder te verdiepen en uit te breiden. Een deel van de verplichte literatuur is online beschikbaar, deze hoeft niet aangeschaft te worden. Tijdens de lessen kan je bekijken of je de aanbevolen literatuur wilt kopen, lenen of raadplegen.
Rooster
Je hebt 1 dag per week les op de HvA en je loopt twee a drie dagen (+/- 20 uur) stage op een school in het tweedegraads
gebied. Dat kan zijn op een middelbare school (vso, praktijkschool, vmbo, onderbouw havo/vwo) of op het mbo. Je maakt kennis met de school, met leerlingen, docenten en geeft les in een vak wat verwant is aan je bachelor.
Toetsing
Binnen de minor krijgt de student twee toetsgelegenheden per module aangeboden.
Aanvullende informatie
Vragen over de minor?
Contacteer Gerbrich Hoeve via g.j.hoeve@hva.nl
Vragen over de Kies op Maat-procedure?
Contacteer Lia Stip via minoren-foo@hva.nl
Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ondertekende leerovereenkomsten in behandeling genomen.