Kies op maat

Inloggen Menu

Business Analytics deel 2

Data zijn van groot belang voor bedrijven en organisaties. Gegevens bieden kennis en inzicht en dat is onmisbare informatie voor organisaties die voor een grote beslissing of complex probleem staan. Met de minor Business Analytics Deel 2 zet jij alles wat je in Deel 1 hebt geleerd in voor een vraagstuk op jouw eigen werkplek. Je verzamelt, analyseert en visualiseert data die relevant zijn voor deze vraag of dit probleem. Met jouw rapportage zorg je voor een helder advies voor je werkgever.

De minor Business Analytics bestaat uit Deel 1 en Deel 2. In Business Analytics Deel 2 breng je jouw kennis van coderen en programmeren uit Deel 1 in praktijk. Samen met je opdrachtgever, in dit geval dus je werkgever, formuleer je de vraag waar jouw rapportage antwoord op moet geven. Je doorloopt voor je project weer het CRISP-DM stappenplan. Voor het verzamelen van data ga je op zoek naar bronnen binnen je eigen bedrijf. De analyses en jouw adviezen breng je samen in een datarapportage. Ook heb je de mogelijkheid om een dashboard te maken, waarmee je organisatie datagedreven beslissingen kan nemen. Je maakt gebruik van Microsoft Power BI.

Tijdens de minor zijn er drie online sessies waarin jij en je medestudenten ervaringen kunnen delen. Je presenteert je plannen, doet verslag van de voortgang en sluit af met een eindpresentatie. De docent is er voor je om te sparren over je opdracht.

 

Met de minor Business Analytics Deel 2 draag jij, afhankelijk van de opdracht waar je aan werkt, bij aan bijvoorbeeld deze Sustainable Development Goals:

  • SDG 5: Bijdragen aan gendergelijkheid door het analyseren van gegevens over de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en de loonkloof tussen mannen en vrouwen.
  • SDG 11: Bijdragen aan duurzame steden en gemeenschappen door het analyseren van gegevens over de verkeersstromen, luchtkwaliteit en energieverbruik.
  • SDG 13: Bijdragen aan klimaatactie door het analyseren van gegevens over de uitstoot van broeikasgassen, het monitoren van de opwarming van de aarde en het voorspellen van natuurrampen.

Leerdoelen

  • Je weet welke manieren er zijn om data te verzamelen of te verkrijgen.
  • Je weet welke tools en methoden nodig zijn voor data analyse.
  • Je kunt zelfstandig een data analyse aanpak opzetten en uitvoeren.
  • Je kunt zelfstandig data op een aantrekkelijke en overtuigende manier visueel maken.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten van alle deeltijdopleidingen van alle hogescholen. De minor is in het bijzonder interessant voor studenten Bedrijfskunde en Finance & Control.

Je moet Business Analytics Deel 1 hebben behaald.

De minor wordt gegeven in het Nederlands, tenzij veel Engelssprekende studenten zich inschrijven. Dan wordt de minor in het Engels gegevens.

Literatuur

Voor deze minor is geen verplichte literatuur.

Rooster

  • Drie online uitwisselingssessies op maandag van 19.00 tot 20.00 uur.
  • Zelfstandig werken aan je opdracht en portfolio.

Toetsing

  • Portfolio Deel 2 (100%). Je maakt een portfolio met daarin de CRISP-DM rapportage van je opdracht, het door jou ontwikkelde dashboard, plus je presentatie.

Aanvullende informatie

De HZ heeft opleidingen in Vlissingen en in Middelburg. Er studeren studenten van over de hele wereld. Wij vinden we het belangrijk dat jij het beste uit jezelf haalt en jouw talenten goed kunt ontwikkelen. Op de HZ sta jij centraal.

Heb je nog vragen? Of wil je bespreken of deze minor bij jou past? We helpen je graag. Je kunt contact opnemen met Ralph van der Wekke via r.van.der.wekke@hz.nl.