Kies op maat

Inloggen Menu

Jeugd- en gezinscoach

In de minor Jeugd- en gezinscoach verdiep je je methodisch in coachings- en begeleidingsvaardigheden, zet je deze coachingsvaardigheden in bij de begeleiding van een jeugdige/opvoeder met een hulpvraag, ontwikkel je op basis van een hulpvraag een creatieve interventie (spel- of coachingsmateriaal), die je in de praktijk in gaat zetten en op basis van je ervaringen weer bijstelt en ga je met je persoonlijke creativiteit aan de slag; welke persoonlijke leerwens heb jij?

Leerdoelen

Leerdoelen voor deze minor zijn in ontwikkeling.

Ingangseisen

Wanneer is deze minor misschien dé minor van jouw keuze? •Als je gemotiveerd bent om je zowel theoretisch te verdiepen als in de praktijk zelfstandig aan de slag te gaan. •Als je het leuk vindt om buiten de box te denken en een creatief product te ontwikkelen. •Als je interesse hebt in het coachen en begeleiden van jeugdigen en/of hun systeem met een hulpvraag.

Toetsing

Toetsing voor deze minor is in ontwikkeling. Hieronder informatie om je een indruk te geven van de toetsing. 1.Een uitgewerkte creatieve interventie (denk aan een spel, een boek, een game etc.), met gebruikershandleiding en onderbouwing; 2.Een portfolio waarin je aan de hand van bewijsmaterialen hebt uitgewerkt hoe jij met de leerwens/opvoedvraag aan de slag bent gegaan op de praktijkplaats; 3.Een eindpresentatie waarbij je stilstaat bij alles wat je in de minor ontwikkeld hebt en ook ingaat op de ontwikkeling van je persoonlijke creativiteit.

Literatuur

Literatuur voor deze minor is in ontwikkeling.

Rooster

Je volgt deze voltijd minor gedurende semester 2 van het collegejaar. Elke week worden de lessen zo veel mogelijk op 2 dagen geroosterd (met uitzonderingen van weken met meerdere dagen per week lessen), zodat op de andere dagen aan de slag kan worden gegaan op de praktijkplaats.