Kies op maat

Inloggen Menu

Focusprogramma Academisch programmeren

Een focusprogramma is een kort programma bedoeld om kennis over een specifiek thema op te doen. Je leert objectgeoriënteerd programmeren, maar ook objectgeoriënteerd systeemontwerpen.

 

Leerdoelen

Het focusprogramma Academisch programmeren bestaat uit drie cursussen. In de cursus ‘Objectgeoriënteerd Programmeren’ worden de basisprincipes van objectoriëntatie in Java behandelt en leer je om eenvoudige programma’s te schrijven en deze te voorzien van een grafische gebruikersinterface. In de cursus ‘Objectgeoriënteerd analyseren en ontwerpen’ maak je kennis met het Unified process. Volgens de stappen van dit proces leer je ontwerpen, requirements vast te leggen en een domeinmodel in kaart te brengen. Tot slot bestudeer je in de cursus ‘Geavanceerd objectgeoriënteerd programmeren’ de eisen waaraan een goed programma dient te voldoen en hoe je deze eisen kunt beschrijven in de vorm van specificaties die de basis vormen voor de implementatie en het ontwikkelen van testcases.

Ingangseisen

Voor wie is het focusprogramma bedoeld?

Dit programma is bij uitstek geschikt om een stap in je programmeer- en systeemontwerp-vaardigheden te zetten. Het is geschikt voor mensen met weinig programmeerervaring,

maar ook voor wat meer ervaren programmeurs die nog niet bekend zijn met objectgeoriënteerd

programmeren.

Rooster

Dit focusprogramma bestaat uit drie cursussen die binnen een vaste periode worden gegeven. Je kunt met dit focusprogramma alleen starten in kwartiel 1, op 1 september 2024.

Kwartiel 1: Objectgeoriënteerd programmeren (IB1102, 1 september t/m 8 november 2024)
Kwartiel 2: Objectgeoriënteerd analyseren en ontwerpen (IB1002, 18 november t/m 31 januari 2025)
Kwartiel 3: Geavanceerd objectgeoriënteerd programmeren (IB0902, 10 februari t/m 18 april 2025)

Deze cursussen zijn ook los te volgen, maar alleen in de aangegeven periode. Per losse cursus vul je dan een aparte leerovereenkomst in.
De laatste cursus kun je alleen volgen als je ook de eerste twee cursussen hebt gedaan.

Toetsing

Je sluit de cursussen af met een digitaal groepstentamen met open vragen, soms in combinatie met een opdracht.