Kies op maat

Inloggen Menu

Individuele minor voor leraren Nederlands/Duits/Engels/Frans/Spaans 30 EC

Doe jij de lerarenopleiding en wil je je meer verdiepen in de literatuur, cultuur en taalkunde van jouw taal? Wij bieden je een module van zes cursussen voor Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans op universitair niveau, aangepast aan jouw vooropleiding. Hiermee bereid je je voor op je toekomst als tweedegraads óf eerstegraads vakdocent.

Deze module is samengesteld uit kernvakken van de bacheloropleidingen van de talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze cursussen maken óók onderdeel uit van de premaster voor de Tweejarige Educatieve Masters in de Talen en Culturen, die leidt tot het behalen van een Mastertitel in je vakgebied plus eerstegraads docentschap. Met deze module kun je dus alvast een deel van de premaster doen. 

In de cursussen van deze module komen meerdere thema's aan bod. Onder het thema Literatuur en Cultuur onderzoek je bijvoorbeeld de literatuur- en cultuurgeschiedenis van jouw taalgebied, je analyseert proza, drama, poëzie, film en andere kunst- en cultuuruitingen of leert over relevante politieke en sociaaleconomische geschiedenis. Onder het thema Taalkunde leer je meer over taal als fenomeen: hoe zit taal in elkaar, hoe wordt taal aangeleerd, hoe verandert het door de tijd of tussen sociale groepen. Onder het thema Onderzoeksvaardigheden leer je meer over wetenschappelijk onderzoek in je vakgebied. Omdat het merendeel van de cursussen daadwerkelijk wordt gegeven in de taal die je bestudeert, werk je ook aan het verbeteren van je taalvaardigheid (spreken, luisteren, lezen en/of schrijven).

Leerdoelen

Zie de informatie bij de losse cursussen van deze minor. Deze zijn te vinden via de studiegids van de premaster.

Ingangseisen

Je wordt toegelaten tot deze minor als je de hbo-lerarenopleiding tweedegraads volgt voor Nederlands, Engels, Frans, Duits of Spaans. Studenten Journalistiek die docent Nederlands willen worden, worden ook toegelaten.

Literatuur

Deze informatie is vanaf juni te vinden via de studiegids van de premaster.

Let goed op dat je de informatie van het juiste studiejaar bekijkt. Zoek in de studiegids naar de losse cursussen van je minor voor de betreffende informatie.

Rooster

Het rooster is in te zien op deze pagina: https://persoonlijkrooster.ru.nl/schedule
Log in met gasttoegang.

Klik op de knop [+Rooster toevoegen] aan de rechterkant.
Klik op [Vak], het venster “Vakrooster toevoegen” opent.
Zoek een vak: gebruik hiervoor de cursuscodes die in de omschrijving de minor staan.
Selecteer de juiste vakken en klik dan op [Roosters toevoegen].
Zodra je alle vakken hebt toegevoegd, kun je het venster “Vakrooster toevoegen” sluiten.

Voor een uitgebreide uitleg over het persoonlijk rooster, zie: https://www.ru.nl/vm_syllabus_plus/hulpeninfo_viewer/

Indien de roosters al bekend zijn, kun je nu zien wanneer het onderwijs is ingepland.
Let op, zelfstudie en werkgroepjes staan niet ingeroosterd!
De meeste roosterinformatie zal ruim een maand voor aanvang van het semester beschikbaar komen: eind juli voor semester 1 en eind december voor semester 2.

Toetsing

Zie de informatie bij de losse cursussen van deze minor. Deze zijn te vinden via de studiegids van de pre-master.

Aanvullende informatie

Omdat we een persoonlijk programma voor je samenstellen, vragen wij je vóór je aanmelding voor deze module contact met ons op te nemen. Vermeld duidelijk in welk semester je de module gaat doen én welke opleiding je doet.

Deze minor wordt ook aangeboden in een kleiner formaat: 15 EC. Zie daarvoor de desbetreffende module in Kies op Maat.

Als je je na afronding van deze minor én je (toepasselijke) bachelor, aanmeldt voor een premaster van de tweejarige Educatieve Master in de Taal- en cultuurwetenschappen of de master Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, dan hoef je deze zes cursussen uit de premaster niet meer te doen.