Kies op maat

Inloggen Menu

Oudheidstudies voor Archeologen 1

Studeer je hbo-Archeologie en wil je je meer verdiepen in oudheidstudies of de Romeinse Oudheid? Wij bieden je een module van drie cursussen op universitair niveau. Naast het verdiepen van je kennis werk je aan je onderzoeksvaardigheden. Hiermee bereid je je voor op een master Romeinse Archeologie en een toekomst als KNA-geregistreerd archeoloog of oudheidkundige. Deze module is te combineren met de module Oudheidstudies voor archeologen 2 in semester 2.

Deze module is samengesteld uit kernvakken uit de bacheloropleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. Kennis van Grieks en Latijn is niet nodig. De cursussen van deze module maken óók onderdeel uit van de premaster voor de master Oudheidstudies-Romeinse Archeologie. Met deze module kun je dus een deel van de premaster doen tijdens je bachelor. Deze module is te combineren met de module Oudheidstudies voor archeologen 2 tot een geheel van 30 EC.

De module bestaat uit de volgende cursussen:

 

 

 

Leerdoelen

Zie de informatie bij de afzonderlijke cursussen van deze minor, te vinden via de studiegids van de premaster.

Ingangseisen

Je wordt uitsluitend toegelaten tot deze minor als je de hbo-opleiding Archeologie doet. Studenten van andere hbo-opleidingen worden niet toegelaten tot deze minor.

Literatuur

Deze informatie is vanaf juni beschikbaar. Zie de informatie bij de afzonderlijke cursussen van deze minor, te vinden via de studiegids van de premaster. Controleer goed of je de informatie van het juiste studiejaar voor je hebt.

Rooster

Het rooster is in te zien op deze pagina: https://persoonlijkrooster.ru.nl/schedule
Log in met gasttoegang.

Klik op de knop [+Rooster toevoegen] aan de rechterkant.
Klik op [Vak], het venster “Vakrooster toevoegen” opent.
Zoek een vak: gebruik hiervoor de cursuscodes die in de omschrijving de minor staan.
Selecteer de juiste vakken en klik dan op [Roosters toevoegen].
Zodra je alle vakken hebt toegevoegd, kun je het venster “Vakrooster toevoegen” sluiten.

Voor een uitgebreide uitleg over het persoonlijk rooster, zie: https://www.ru.nl/vm_syllabus_plus/hulpeninfo_viewer/

Indien de roosters al bekend zijn, kun je nu zien wanneer het onderwijs is ingepland.
Let op, zelfstudie en werkgroepjes staan niet ingeroosterd!
De meeste roosterinformatie zal ruim een maand voor aanvang van het semester beschikbaar komen: eind juli voor semester 1 en eind december voor semester 2.

Toetsing

Zie de informatie bij de afzonderlijke cursussen van deze minor, te vinden via de studiegids van de premaster.

Aanvullende informatie

Als je je na afronding van deze minor én je hbo-bachelor Archeologie aanmeldt voor de premaster Romeinse Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, dan hoef je deze drie cursussen uit de premaster niet meer te doen.

Deze minor is te combineren met de minor Oudheidstudies voor archeologen 2 tot een programma van 30 EC. Die minor is geroosterd in een ander semester. Mocht je de minoren willen combineren, maar is het voor jou niet mogelijk om deze uit te spreiden over twee semesters, neem dan contact met ons op via de link “Ik heb een vraag over deze module” rechtsboven op de pagina, om je mogelijkheden te bespreken.