Kies op maat

Inloggen Menu

Hbo-minor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Hoe voelen mensen zich thuis in een multiculturele samenleving? Hoe zit het met de groeiende ongelijkheid in de wereld? Op welke manier zorgen migranten voor familieleden die ver weg wonen? In deze opleiding leer je over grenzen heen te kijken, letterlijk en figuurlijk. Je leert mensen begrijpen vanuit hun perspectief, hun sociale en culturele achtergronden. Dat biedt je ook een ander perspectief op jezelf en je eigen samenleving.

Leerdoelen

We bieden deze minor aan voor HBO studenten zodat ze (een deel van) de premaster in hun HBO bachelor kunnen doen. Zie informatie op onze website.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie zie ons stappenplan www.ru.nl/hbo-minor-inschrijving.

Voor inhoudelijke informatie over deze hbo-minor kun je contact opnemen met Irene Nelissen, Studieadviseur bereikbaar via i.nelissen@maw.ru.nl

Ingangseisen

  1. Een bewijs dat je voldoet aan de statistiek-eis: voldoende onderwijs afgerond in beschrijvende statistiek met daarbij opgenomen (klikbare) linkjes naar inhoudelijke cursusbeschrijvingen uit bijvoorbeeld de studiegids of bewijs van behaalde toets Beschrijvende Statistiek
  2. Een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je de hbo-minor binnen Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie wil volgen.

Toetsing

In de minor wordt getoetst op kennis, inzicht en vaardigheden. De toetsvormen van de verschillende onderdelen zijn o.a. schriftelijke tentamens, take-home tentamens, opdrachten en werkstukken. Kijk voor meer informatie bij de afzonderlijke vakken in de studiegids. Aanwezigheid tijdens (werk)colleges en practica is bij sommige onderdelen verplicht.

Cursussen:

  • SOW-CAOSB2010 Grote denkers en sleutelbegrippen (6 EC)
  • SOW-MTB2008 Statistiek 2 (3 EC)
  • SOW-CAOSB2030 Materialiteit, identiteit en natuur (6 EC)
  • SOW-CAOSB2020 Gender, macht en grenzen (6 EC)
  • SOW-CAOSB2080 Kwalitatieve en etnografische methoden van onderzoek (6 EC)
  • SOW-CAOSB2050 Literature review (3 EC)

Rooster

De onderwijsperiode is van 1 september 2020 tot 31 januari 2021. Deadline aanmelding 30 juni 2020.