Kies op maat

Inloggen Menu

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Deze minor is bedoeld voor HBO studenten die (een deel van) de premaster Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie tijdens hun HBO bachelor willen doen.

Hoe voelen mensen zich thuis in een multiculturele samenleving? Hoe zit het met de groeiende ongelijkheid in de wereld? Op welke manier zorgen migranten voor familieleden die ver weg wonen? In deze opleiding leer je over grenzen heen te kijken, letterlijk en figuurlijk. Je leert mensen begrijpen vanuit hun perspectief, hun sociale en culturele achtergronden. Dat biedt je ook een ander perspectief op jezelf en je eigen samenleving.

Leerdoelen

Deze minor is bedoeld voor HBO studenten die (een deel van) de premaster Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie tijdens hun HBO bachelor willen doen. Deze minor biedt, in combinatie met de verkorte premaster, toegang tot de masteropleiding Anthropology and Development Studies (ADS). Met het behalen van deze hbo-minor van 30 EC, hoef je na het behalen van je bachelordiploma nog maar een pre-master van 30 EC te volgen om toelaatbaar te zijn tot de master ADS. Zie informatie op onze website.

Cursussen:

Ingangseisen

  1. Een bewijs dat je voldoet aan de statistiek-eis: voldoende onderwijs afgerond in beschrijvende statistiek met daarbij opgenomen (klikbare) linkjes naar inhoudelijke cursusbeschrijvingen uit bijvoorbeeld de studiegids of bewijs van behaalde toets Beschrijvende Statistiek
  2. Een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom je de hbo-minor binnen Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie wil volgen.

Rooster

De onderwijsperiode van Semester 1 is van 1 september 2024 tot 31 januari 2025. Deadline aanmelding 1 juni 2024.  

Toetsing

In de minor wordt getoetst op kennis, inzicht en vaardigheden. De toetsvormen van de verschillende onderdelen zijn o.a. schriftelijke tentamens, take-home tentamens, opdrachten en werkstukken. Kijk voor meer informatie bij de afzonderlijke vakken in de studiegids. Aanwezigheid tijdens (werk)colleges en practica is bij sommige onderdelen verplicht.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie zie ons Stappenplan.

Voor inhoudelijke informatie over deze hbo-minor kun je contact opnemen met Eefje Derix, Studieadviseur bereikbaar via Derix, mevr. drs. E.J.L. (Eefje).

Voor vragen over de toelating kun je contact opnemen met Admissions Office Sociale Wetenschappen bereikbaar via admissionsocialsciences@ru.nl.