Kies op maat

Inloggen Menu

Hbo-minor Communicatiewetenschap (30 EC)

De opleiding Communicatiewetenschap bestudeert communicatie via de media. Kenmerkend voor ons studieprogramma is dat we jou leren te kijken met een positieve blik: hoe kun je media inzetten om mensen gezonder, gelukkiger en meer geïnformeerd te maken? Daarnaast is er een sterke focus op recente technologische ontwikkelingen. Ben je tijdens je hbo al geïnteresseerd in doorstuderen in een master Communicatiewetenschap? Dan is een hbo-minor ideaal voor jou.

De Hbo-minor biedt, in combinatie met de verkorte premaster, toegang tot de masteropleiding Communicatiewetenschap.  Met het behalen van een hbo-minor van 30 EC, hoef je na het behalen van je bachelordiploma nog maar een pre-master van 30 EC, te volgen om toelaatbaar te zijn tot de master Communicatiewetenschap (mits je voldoet aan de toelatingscriteria). Dat bespaart je dus tijd en geld. Bovendien kun je je al tijdens je bachelor inhoudelijk verdiepen in Communicatiewetenschap.

Meer informatie: Studiegids Communicatiewetenschap

Leerdoelen

Cursussen Hbo-minor Communicatiewetenschap: 

 • SOW-CWB1019 Introductie Communicatiewetenschap (6 EC)
 • SOW-CWB1014 Mediareflectie (5 EC)
 • SOW-CWB2022 Mediagebruik (5 EC)
 • SOW-CWB2024 Media en informatie (5 EC)
 • SOW-MTB0005 Statistiek Communicatiewetenschap (6 EC)
 • SOW-MTB1001 Methoden Communicatiewetenschap (3 EC)

Aanvullende informatie

Deze minor is alleen te volgen in het eerste semester van studiejaar 2020-2021.

Als je een minorprogramma hebt afgerond, kun je er voor kiezen om toelating te vragen tot de 1-jarige pre-master (Hbo-route). Als je voldoet aan de toelatingscriteria en je wordt toegelaten tot de pre-master krijg je vrijstelling voor de cursussen die je hebt behaald tijdens de HBO-minor en blijft er dus een verkort premasterprogramma over.

Ingangseisen

 1. Een bewijs dat je voldoet aan de wiskunde-eis: wiskunde afgerond op vwo-niveau met minimaal eindcijfer 6 óf wiskunde afgerond op havo-niveau met minimaal eindcijfer 7;
 2. Een bewijs dat je als hbo-student tenminste 120 EC van je Bacheloropleiding hebt behaald.

De toelatingscommissie bepaalt vervolgens of je toelaatbaar bent.

Toetsing

De toetsing van de verschillende cursussen bestaat uit een schriftelijk tentamen, een werkstuk, (tussentijdse) opdrachten of een combinatie hiervan.

Rooster

 • Hoor- en werkcolleges
 • Werken aan een projectopdracht in groepsverband
 • Presentaties