Kies op maat

Inloggen Menu

Communicatiewetenschap

De opleiding Communicatiewetenschap bestudeert communicatie via de media. Kenmerkend voor het studieprogramma is dat we jou leren te kijken met een positieve blik: hoe kun je media inzetten om mensen gezonder, gelukkiger en beter geïnformeerd te maken? Daarnaast is er een sterke focus op recente technologische ontwikkelingen.

Wil jij tijdens jouw hbo-bachelor meer doen met je interesse voor media en communicatie? Dan kun je aan de Radboud Universiteit een hbo-minor volgen waarmee jij je inhoudelijk verdiept in communicatiewetenschap.

Lijkt het jou leuk om na je hbo-opleiding de masteropleiding Communicatiewetenschap te volgen? Dan kun je na het afronden van deze hbo-minor van 30 EC, in combinatie met een verkort pre-master programma van 30 EC, instromen in de master.

Leerdoelen

De cursussen van de hbo-minor volg je tijdens je eigen hbo-bacheloropleiding. Het programma komt overeen met de cursussen van het eerste semester van de éénjarige pre-master voor hbo-instromers.

De volgende cursussen komen aan bod*: 

* Onder voorbehoud wijzigingen 

Ingangseisen

Om je aan te melden voor de hbo-minor moet je voldoen aan een aantal eisen. Op de website van de Radboud Universiteit kun je het stappenplan vinden voor aanmelding. Zodra je bij stap 3 bent, moet je de volgende documenten uploaden:

  1. Een bewijs dat je wiskunde hebt afgerond op vwo-niveau, óf wiskunde hebt afgerond op havo-niveau met minimaal eindcijfer 7.
  2. Een bewijs dat je als hbo-student tenminste 120 EC van je bacheloropleiding hebt behaald.
  3. Een motivatiebrief: om te bepalen of jij de juiste motivatie hebt en geschikt bent voor het volgen van academische vakken tijdens je hbo-opleiding, vragen we jou om in maximaal één A4 te beschrijven waarom je een hbo-minor bij de opleiding Communicatiewetenschap wilt doen en waarom jij denkt dat je daar geschikt voor bent. De toelatingscommissie bepaalt uiteindelijk of je toelaatbaar bent.

Let op: Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. De toelating gebeurt op volgorde van de binnenkomst van toelatingsverzoeken. De uiterlijke aanmelddeadline is 1 juli 2024 voor het aanleveren van bewijs wiskunde-eis én het bewijs dat je 120 EC hebt behaald geldt als deadline 15 juli 2024.

Rooster

Deze minor is ieder studiejaar alleen te volgen van september tot en met januari (1ste semester). Check hier het overzicht van de cursussen die je tijdens je hbo-minor zult volgen. Het rooster van het 1ste semester is vanaf 1 juli beschikbaar.

Toetsing

De toetsing van de verschillende cursussen bestaat uit een schriftelijk tentamen, een werkstuk, (tussentijdse) opdrachten of een combinatie hiervan.

Aanvullende informatie

Heb je niet het gevraagde eindcijfer voor wiskunde behaald op havo-niveau?
In dit geval kan je op verschillende manieren je wiskunde-deficiëntie wegwerken, zodat je alsnog met de hbo-minor kan beginnen. Voor meer informatie hierover check je de opleidingspagina van de Radboud Universiteit en klik je op ‘extra eisen’.

Contact
Voor vragen over de toelatingsprocedure kun je contact opnemen met Admissions Office Social Sciences: admissionsocialsciences@ru.nl

Voor inhoudelijke informatie over deze hbo-minor kun je contact opnemen met Studieadviseur Communicatiewetenschap

Vragen?
Heb je nog vragen over de hbo-minor en wil je die graag aan onze docenten en studenten stellen? Bezoek dan de master open dag. Je schrijft je dan in voor de ronde pre-master Communicatiewetenschap. Je kunt ook met een student communicatiewetenschap chatten via Unibuddy.