Kies op maat

Inloggen Menu

Gender, culture and society (Variant 2) 16-33 EC

In deze minor verdiepen de studenten zich in de maatschappelijke en culturele achtergrond van sekseverhoudingen en seksualiteit en de representaties daarvan. Wat wordt er verstaan onder mannelijkheid, vrouwelijkheid en seksualiteit binnen verschillende bevolkingsgroepen en welke gevolgen heeft dit? Deze minor leert studenten om vanuit een gender perspectief kritische vragen te formuleren. De minor sluit aan bij een ruime maatschappelijke toepassing, bijvoorbeeld in het onderwijs en onderzoek, en voorlichting en beleid op het terrein van (etnische) minderheden en ontwikkelingssamenwerking.

Meer informatie: website Gender, culture and society

Ingangseisen

De motiviatiebrief voor de toelating dient in het Engels te worden aangeleverd. 

Toetsing

Verplichte cursussen (totaal 11 EC)

Keuzecursussen (minimaal 20 EC = 4 van de 5 keuzecursussen)

  • SOW-VSB9008 Theorizing Diversity: Inclusion and exclusion in temporary society (5EC)
  • SOW-VSB9090: Gender, Migration and Religious Pluralism in Contemporary Societies (6EC)
  • MAN-BKV07A Gender in Organisaties (PER3, 6EC)
  • LET-ACWB110 Gender en de Kunsten (PER4, 5EC) of de Engelstalige cursus: LET-ACWB110-ACS Gender and the Arts (PER4, 5EC)

Aanvullende informatie

De minor is uitdagend (Challenging) en bevat veel theorie. Let op: Er geldt een maximum toelating van 5 Hbo-studenten per semester. 

Voor meer informatie zie ons stappenplan www.ru.nl/hbo-minor-inschrijving.

Voor inhoudelijke informatie over deze hbo-minor kun je contact opnemen met Garjan Sterk, Coördinator interdisciplinair onderwijs, bereikbaar via email: garjan.sterk@ru.nl.