Kies op maat

Inloggen Menu

Advertising

Advertising: hoe verover je de reclamewereld

Dit is een minor voor studenten die het willen gaan maken in het reclamevak. In deze minor kom je alle facetten van het werken voor een reclamebureau tegen. Je gaat aan de slag met creatieve opdrachten uit het bedrijfsleven, gaat zelf opdrachten werven en organiseert expertsessies om verdiepende kennis over het vakgebied op te doen. Wil je aan de slag als copywriter, art director, projectmanager of creative: na deze minor weet je welke rol in het reclamevak jou het beste past.

Wat houdt deze minor in?

In deze minor ga je je verdiepen in de bureauwereld van de reclame/advertising. Dit doe je door middel van opdrachten vanuit de opleiding, het werkveld en zelf verworven opdrachten. Door deze opdrachten krijg je ervaring in het analyseren van marketingcommunicatieproblemen, het ontwikkelen van innovatieve en creatieve oplossingen voor deze problemen, krijg je (beter) contact met en inzicht in het werken met bureaus, werk je aan je projectmanagementvaardigheden en het voeren van acquisitie.

In deel twee van het semester werk je in teams van vier personen waarin een reclamebureausetting wordt gesimuleerd. Je krijgt in deze setting een rol toebedeeld als projectleider, art director, copywriter, strateeg, accountmanager of mediaplanner. Deze teamsamenstelling wordt bij het merendeel van de reclamebureaus gebruikt om projectteams te vormen.

Deze minor is praktisch ingestoken en we verwachten dan ook dat je een basiskennis over marketingcommunicatie hebt en bekend bent met het schrijven van een marketingcommunicatieplan.

Ingangseisen

Doelgroep

De minor is toegankelijk voor iedere hbo-voltijdstudent met aantoonbare basiskennis van marketingcommunicatie. Ook heb je affiniteit met grafische vormgeving. Toelaatbare aantoonbare kennis heb je bijvoorbeeld opgedaan in een hbo-opleiding als Creative Business, Commerciële Economie, Communicatie, Communication and Multimedia Design, in een mbo-vooropleiding zoals Mediavormgever, Media en Communicatie of Marketingcommunicatie, of blijkt uit het curriculum van de opleiding die je volgt. Indien je geen ervaring hebt met de programma’s van de Adobe Suite, moet je bereid zijn tot enige zelfstudie.

De minor is niet toegankelijk voor studenten zonder aantoonbare basiskennis van marketingcommunicatie.

Rooster

Opzet van de minor

In het eerste kwartiel krijg je les in strategie, conceptontwikkeling en art direction. Je gaat aan de slag met diverse creatieve opdrachten, gaat campagnes analyseren en werkt individueel en in groepsverband aan verschillende cases. Daarnaast werk je aan je persoonlijke en professionele ambities en ontwikkel je een eigen portfolio.

In het tweede kwartiel ga je met je groepsgenoten een eigen reclamebureau opzetten. Je werft zelf een interessante opdrachtgever waarvoor je een concrete opdracht uitwerkt in de vorm van een complete campagne. Aan het einde van het kwartiel pitch je je campagne voor de klant. Deze opdracht is een stuk zelfstandiger, waardoor projectmanagement en klantcontact een belangrijke rol in het proces spelen.

Gedurende het hele semester organiseer je als groep een reeks expertsessies, waarbij je interessante professionals uit het werkveld uitnodigt om hun kennis en expertise met jullie te delen.

Toetsing

Je eindopdrachten worden in een pitch en feedbacksessie beoordeeld door  vakdocenten. Daarnaast ontwikkel je een individueel portfolio, waarin je je persoonlijke en professionele ontwikkeling gedurende de minor laat zien.  

Aanvullende informatie

Aanmelden geen Saxion-student:

  • Neem vóór aanmelding via Kies op Maat contact op met de minorcontactpersonen: Rutger Smelt (r.j.smelt@saxion.nl) om na te gaan of er nog plekken vrij zijn.
  • Zorg ervoor dat je leerovereenkomst bij Saxion is vóór de einddatum van de aanmeldperiode.

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld van het studiejaar 2024-2025 (beschikbaar vanaf juni). Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je onderwijsinstelling. Jouw onderwijsinstelling verstuurt het Bewijs Betaald Collegegeld naar Saxion.
    Uiterste inleverdatum bewijs betaald collegegeld is 2 weken voor de start van de minor.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Servicepoint, 088 – 019 3000.