Kies op maat

Inloggen Menu

Advertising

Dé minor waarmee jij het gaat maken in het reclamevak.

Advertising: hoe verover je de reclamewereld is een minor voor studenten die het willen gaan maken in het reclamevak. In deze minor kom je alle facetten van het werken voor een reclamebureau tegen. Je gaat aan de slag met creatieve opdrachten uit het bedrijfsleven, gaat zelf opdrachten werven en organiseert expertsessies om verdiepende kennis over het vakgebied op te doen.
Wil je aan de slag als copywriter, art director, projectmanager of creative: na deze minor weet je welke rol in het reclamevak jou het beste past.

Wat houdt deze minor in?

In deze minor ga je je verdiepen in de bureauwereld van de reclame/advertising. Dit doe je door middel van opdrachten vanuit de opleiding, het werkveld en zelf verworven opdrachten. Door deze opdrachten krijg je ervaring in het analyseren van marketingcommunicatieproblemen, het ontwikkelen van innovatieve en creatieve oplossingen voor deze problemen, krijg je (beter) contact met en inzicht in het werken met bureaus, werk je aan je projectmanagementvaardigheden en het voeren van acquisitie.

In het semester werk je in teams van 5 à 6 personen waarin een reclamebureausetting wordt gesimuleerd. Je krijgt in deze setting een rol toebedeeld als projectleider, art director, copywriter, strateeg, accountmanager of mediaplanner. Deze teamsamenstelling wordt bij het merendeel van de reclamebureaus gebruikt om projectteams te vormen.

Deze minor is praktisch ingestoken en we verwachten dan ook dat je een basiskennis over marketingcommunicatie hebt en bekend bent met het schrijven van een marketingcommunicatieplan.

Ingangseisen

Doelgroep

De minor is toegankelijk voor iedere hbo-voltijdstudent met aantoonbare basiskennis van marketingcommunicatie, vormgeving en de Adobe Suite. Toelaatbare aantoonbare kennis heb je bijvoorbeeld opgedaan in een hbo-opleiding als Creative Business, Commerciële Economie, Communicatie, Communication and Multimedia Design of een MBO-vooropleiding zoals Mediavormgever, Media en Communicatie of Marketingcommunicatie, of moet blijken uit het curriculum van de opleiding die je volgt.

Rooster

Opzet van de minor

De minor is opgedeeld in vier projecten.

In het eerste project ligt de focus op de analyse van de briefing van de klant.
In het tweede project ontwikkel je het creatieve concept dat de basis is voor de campagne.
In het derde project worden vanuit het concept diverse middelen ontwikkeld.

Voor bovenstaande projecten wordt per project een andere opdrachtgever gevraagd, zodat je met verschillende partijen in contact komt en daarmee ook verschillende werkwijzen van bureaus leert kennen.

In het eindproject komen alle bovenstaande facetten terug, maar ga je de opdracht zelf werven. Hierdoor is de opdracht een stuk zelfstandiger, en zal de projectmanagementtaak én klantcommunicatie een belangrijke rol in het proces spelen.

Gedurende het hele semester zijn er door de studenten zelf ingerichte kennissessies waarin experts uit het werkveld door de studenten zelf aangedragen topics bespreken.

Toetsing

De opdrachten worden in een presentatie en feedbacksessie beoordeeld door een vakdocent, de opdrachtgever en een externe beoordelaar.

Aanvullende informatie

Aanmelden geen Saxion-student:

  • Neem vóór aanmelding via Kies op Maat contact op met de minorcontactpersonen: Chuck Sterk (c.sterk@saxion.nl) om na te gaan of er nog plekken vrij zijn.
  • Zorg ervoor dat je leerovereenkomst bij Saxion is vóór de einddatum van de aanmeldperiode.

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Servicepoint, 088 – 019 3000.