Kies op maat

Inloggen Menu

Revalidatie

Werken aan competenties voor ontwikkeling tot een meer T shaped Professional in een interprofessionele minor. Je ziet en werkt met echte patiënten.

In het kort

Een praktische minor over interprofessionele revalidatie bij diverse doelgroepen in verschillende modules; Hart-en vaatrevalidatie, Longrevalidatie, Orthopedische revalidatie, Neurorevalidatie, Interdisciplinaire samenwerking en Coaching.

Leerdoelen

Wat leer je?

Als zorgverlener word je in verschillende settingen in toenemende mate geconfronteerd met patiënten met meer complexe aandoeningen. Nederlanders worden immers ouder, blijven langer in de thuissituatie en ‘verzamelen’ onderweg meer aandoeningen. Daar moeten ze zelfstandiger mee omgaan. Een paar voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn: Hartfalen, Chronische vaataandoeningen, CVA, Parkinson, COPD en Artrose heup/knie mag gewrichts- vervangende operaties. Om als professional goed te kunnen handelen binnen deze patiëntengroep moet je gerichte competenties bezitten, waarbij zowel kennis en vaardigheden van de eigen beroepsgroep centraal staan, maar waarbij samenwerking en afstemming met andere disciplines niet meer weg te denken zijn. De patiënt centraal stellen met als doel de zelfredzaamheid en het maatschappelijk functioneren van deze patiënt te verbeteren.
Wil je je als student goed voorbereiden op deze belangrijke doelgroep, dan doe je er verstandig aan deze minor Revalidatie te kiezen.

Aanvullende informatie

Nadere informatie

Vóór aanmelding via Kies Op Maat dient contact te worden opgenomen met de minorcontactpersonen: Sylvia Galgenbeld (s.a.m.galgenbeld@saxion.nl ) of Louis Hollander (l.f.h.hollander@saxion.nl) om na te gaan of er plekken vrij zijn.

Hoe meld ik mij aan?

! Let op: dit is het aanmeldproces voor NIET-Saxion studenten !

Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?

Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld. Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je thuisinstelling. Verdere informatie hierover volgt nog.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met de Saxion Cursistenregistratie, telefoonnummer: 088 – 019 1808.

Ingangseisen

Doelgroep/toelatingseisen

Voor deze minor zoeken we paramedische- en verpleegkunde studenten die affiniteit hebben met ‘revalidatie’ en met ‘interprofessioneel samenwerken’. Ben je een teamplayer en zie je in dat complexe intramurale, specialistische revalidatie verreist en dat je moet samenwerken met andere deskundigen hierin, dan ben je geschikt voor deze minor.

Kun je je voorstellen dat je voldoening haalt uit een patiënt die na een hart- of herseninfarct weer zijn eerste passen buiten zijn bed zet, dan is dit zeker een minor voor jou.

Een belangrijk aspect bij revalideren is dat de patiënt weer valide wordt, cq weer in beweging komt. Bewegen, trainen, transfers, lopen zijn steeds terugkerende thema’s.

Ben je enthousiast en bereid om je vol in te zetten om een zogenaamde T-shaped professional te worden dan zien we je graag in deze minor.

Ben je bereid en in staat om 15 a 20 contacturen aanwezig te zijn en evenveel zelfstudie-uren per week te besteden ? Kom dan voor deze boeiende minor naar Enschede

Toetsing

Toetsing

Elke module wordt afgesloten met 1 toets van 5 ECTS, na 6 modules heb je 30 ECTS. Toetsing vindt steeds plaats in de laatste 2 weken van het kwartiel, dus tweemaal. Na K1 worden de eerste 3 modules getoetst, na K2 de volgende drie modules.
Er is sprake van een toetsmethodemix:
De module Hartvaatrevalidatie sluit je af met een kennistoets.
De module Longrevalidatie wordt afgesloten met een performance-assesment klinisch redeneren
De module orthopedische revalidatie wordt afgesloten met een casestudy (patiëntenverslag)
De module neurorevalidatie wordt afgesloten met een innovatieopdracht
De module coaching sluit je af met een reflectieverslag waarbij je terugkijkt op je eigen coachings gesprek met een gastacteur
De module interprofessionele samenwerking wordt afgesloten met een reflectie op je eigen beroepsrol irt tot de andere professies. In de vorm van een reflectieverslag.

Rooster

Opzet

De minor duurt een half jaar voltijd. Je volgt zes modules; drie per kwartiel. Er zijn 4 inhoudelijke modules:

- Hart-Vaatrevalidatie,
- Longrevalidatie,
- Orthopedische revalidatie en
- Neurorevalidatie met steeds de opbouw : Anatomie/Fysiologie – Pathologie – Interprofessionele revalidatie (met als basis CBO-richtlijnen) – clinics met echte patiënten – reflectie op deze clinics als basis voor Interprofessioneel overleg.

Verder volg je twee algemene modules: Interprofessionele samenwerking en Coaching, deze 2 modules lopen parallel aan de inhoudelijke modules. In de module interprofessionele samenwerking wordt gewerkt aan de competenties van een T-shaped professional. In de module Coaching leer je ‘goed communiceren’, begeleiden, voorlichten, adviseren binnen de revalidatie, naar een gezondere leefstijl en/of naar meer zelfmanagement.