Kies op maat

Inloggen Menu

Technologie in beweging

Deze minor bereid je als paramedicus voor op de toekomst m.b.t. technologie in de zorg. Je komt in aanraking met veel technologie en ontwikkelt een kritische blik voor toepassing in de praktijk.

In het kort

Heb jij een bijzondere interesse in technologie? Zou je graag meer ervaring op willen doen met technologie die relevant is voor de paramedische beroepspraktijk?

Hightech innovaties zijn aan de orde van de dag en beïnvloeden alle facetten van onze samenleving. Ook voor de paramedische professional is het een uitdaging om zich deze nieuwe technologieën eigen te maken en alle mogelijkheden ervan te benutten om de zorg te kunnen verbeteren en objectiveren. Tijdens deze minor wordt je als paramedicus klaar gestoomd voor de toekomst, met betrekking tot technologie in de zorg. Je komt in aanraking met veel technologische (meet)instrumenten en leert in deze minor om er met een kritische blik naar te kijken.

Na het volgen van deze minor is een verdiepingsslag gemaakt op het gebied van kwaliteit en functionaliteit met betrekking tot de inzet van de verschillende technologische instrumenten in de paramedische beroepspraktijk.

Leerdoelen

Wat leer je?

In de minor wordt een breed palet van technologische toepassingen in de paramedische beroepspraktijk aangeboden. De student doet ervaring op met het gebruik van een groot aantal (ambulante) technologische meetinstrumenten, kan de belangrijkste uitkomsten analyseren en  interpreteren en weet hoe deze gebruikt kunnen worden. De student wordt bekend met de huidige ontwikkelingen van bestaande technologieën en innovaties die er aan komen. De student ontwikkelt een kritische houding ten opzichte van nieuwe meetinstrumenten en kan goede afwegingen maken voor het gebruik en de toepassing van technologie. Een belangrijk onderdeel dat door alle modules heen loopt is het omgaan met de ethische vraagstukken die een rol spelen bij het gebruik van technologie.

Aanvullende informatie

Hoe meld ik mij aan?

! Let op: dit is het aanmeldproces voor NIET-Saxion studenten !

Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?

Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij stap 6 in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld. Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je thuisinstelling. Verdere informatie hierover volgt nog.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met de Saxion Cursistenregistratie, telefoonnummer: 088 – 019 1808.

Ingangseisen

Doelgroep:

Studenten van paramedische beroepen met een bijzondere interesse in technologie en innovatie.

Om te kunnen deelnemen aan deze minor is het van belang kennis te hebben van basisvaardigheden bewegingsanalyse en anatomie. Deze minor is geschikt voor studenten van opleidingen fysiotherapie, podotherapie, oefentherapie en ergotherapie.

Toetsing

De verschillende modules zullen elk afgerond worden met 1 toets van 5 EC in de vorm van een vaardigheidstoets, producttoets, presentatie/poster of kennistoets.

Rooster

De minor bestaat uit 6 modules van 5 ects:

  1. Bewegingsanalyse
  2. Elektromyografie
  3. Echografie
  4. Ademgasanalyse
  5. Monitoring, sensoring en coaching (eHealth)
  6. Innovatie

De activiteiten bestaan uit het volgen van werkcolleges, vaardigheidslessen, het bezoeken van een minisymposium, bedrijven en instellingen in de regio. Je zult lessen voorbereiden en bijwonen, zowel theorie als praktijk. Ook werk je buiten de lessen aan opdrachten (zelfstandige studietijd) en kun je vaardigheid zelfstandig oefenen.