Kies op maat

Inloggen Menu

Technologie in beweging

De voorbereiding op de technologische toekomst van de beweegzorg

Tijdens deze minor ‘Technologie in beweging’ word je als paramedicus klaargestoomd voor de toekomst, als het gaat om technologie in de gezondheidszorg. Je komt in aanraking met veel technologische (meet)instrumenten en leert in deze minor om deze kritisch toe te passen. Je raakt bekend met de huidige ontwikkelingen van bestaande technologieën en innovaties die er aan zitten te komen. Een onderdeel is het omgaan met de ethische vraagstukken die een rol spelen bij het gebruik van technologie. Na het volgen van deze minor ben je in staat technologische meetinstrumenten in te zetten in jouw paramedische beroepspraktijk. Je hebt kennisgemaakt met veel (ambulante) technologische meetinstrumenten en weet de juiste afwegingen te maken voor de inzet. Kortom, je bent klaargestoomd om met technologie aan het werk te gaan in de gezondheidszorg!

Wat houdt de minor Technologie in beweging in?

De activiteiten van de minor ‘Technologie in beweging’ zijn gericht op het genereren van kennis en vaardigheid met betrekking tot verschillende technologieën, het gebruik van apparatuur/meetinstrumenten en het analyseren en interpreteren van de meetgegevens en resultaten die hieruit verkregen worden. Onderdeel van die activiteiten zijn het omgaan met de ethische vraagstukken die een rol spelen bij het gebruik van technologie. Je volgt werkcolleges, vaardigheidslessen en je bezoekt een minisymposium, bedrijven en instellingen in de regio.

Ingangseisen

Doelgroep

Deze minor is toegankelijk voor studenten van (para)medische beroepen met een bijzondere interesse in technologie.

Deze minor is geschikt voor studenten van opleidingen Fysiotherapie, Podotherapie, Oefentherapie, Ergotherapie, Gezondheid & Technologie en de Mens & Techniek opleidingen.

Literatuur

Ervaringen

Dumiana, student Podotherapie
“Ik heb me aangemeld voor deze minor omdat het me erg interessant en leerzaam leek. Ik wilde graag meer weten over biomechanica en over het gebruik van innovatieve apparatuur. Echt handig en bruikbaar voor later!”

Charlotte, student Fysiotherapie
“Ik heb voor de minor Technologie in beweging gekozen omdat ik veel interesse heb in innovaties en techniek. Ik denk dat hier de toekomst ligt voor ons, als aanstaande fysiotherapeuten.”

Daan Willemsen, student Fysiotherapie
"Je leert veel over technologieën die in de toekomst steeds meer gebruikt zullen worden in de zorg. Ik kan andere collega's laten zien wat ik heb geleerd over technologie."

Jeron Kortman, student Fysiotherapie
"Een innovatieve minor waarin je je gaat verdiepen in technologieën die je kunt toepassen binnen je eigen interessegebied."

Rooster

Opzet van de minor

De minor bestaat uit 6 modules van ieder 5 ect’s:

·  Bewegingsanalyse

·  Behandeltechnologie

·  Echografie

·  Ademgasanalyse

·  Sensoring, monitoring en coaching (eHealth)

·  Serious Gaming en Virtual Reality

Toetsing

De verschillende modules zullen elk afgerond worden met 1 toets van 5 EC.

Bewegingsanalyse
Een product (poster/infographic/beslisboom) die inzicht geeft in de inzet van de mogelijkheden voor bewegingsanalyse in de zelfgekozen casus.

Behandeltechnologie
Een presentatie over een behandelplan dat opgesteld is voor een casus, waarin gebruik is gemaakt van een behandeltechnologie.

Echografie
Een portfolio en een vaardigheidstoets waarin een van de gewrichten van de onderste of bovenste extremiteit wordt gescand.

Ademgasanalyse
Kennistoets over voorbereiding, uitvoering en interpretatie van ademgasanalyse voor inspanningstesten, energieconsumptie en rustmetabolisme.

Sensoring, monitoring en coaching (eHealth)
Een video van gesprekken met cliënt/patiënt (rollenspel) over monitoring en coaching op afstand op basis van data die verkregen is met een ambulante sensor.

Serious gaming en Virtual Reality
Een verslag van de implementatie van serious gaming in het diagnose behandelplan uit de praktijk.

Aanvullende informatie

Aanmelden voor niet-Saxion student:

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld van het studiejaar 2024-2025 (beschikbaar vanaf juni). Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je onderwijsinstelling. Jouw onderwijsinstelling verstuurt het Bewijs Betaald Collegegeld naar Saxion.
    Uiterste inleverdatum bewijs betaald collegegeld is 2 weken voor de start van de minor.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Saxion Servicepoint, 088 – 019 3000.