Kies op maat

Inloggen Menu

Makelaardij

Maak een goede start op de vastgoedmarkt! 

In het kort

Met deze theoretische minor bereid je je voor op de arbeidsmarkt van vastgoedkundigen. Je krijgt relevante basiskennis aangereikt op juridisch, bouwkundig en financieel/economisch gebied. Wil je later het landelijk makelaarsexamen afleggen, dan kun je je op deze manier goed voorbereiden.

Leerdoelen

Wat leer je? 

Je ontwikkelt competenties om aan de slag te gaan als makelaar, bij een adviesbureau,  ontwikkelaar, corporatie, gemeente of andere (groot)vastgoedbezitter. De inhoudelijke onderdelen lopen parallel aan de examenvakken van het landelijke makelaarsexamen.

Aanvullende informatie

Aanmelden niet-Saxion student:

Deelname aan de minor
Externe studenten dienen er voor te zorgen dat hun leerovereenkomst voor de einddatum van de intekenperiode bij Saxion beschikbaar is. 

Vóór aanmelding via Kies op Maat dient contact te worden opgenomen met de minor-contactpersoon: Angélique Overzet (a.h.j.overzet@saxion.nl) om na te gaan of er plaatsen vrij zijn.

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld. Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je thuisinstelling. Verdere informatie hierover volgt nog.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Servicepoint, telefoonnummer: 088 – 019 3000.

Ingangseisen

Doelgroep

Als student met een economische, juridische of bouwkundige opleiding past deze minor prima in je profiel. Om deze minor te kunnen volgen heb je de propedeuse afgerond.

Er zijn 32 plaatsen beschikbaar (18 voor Saxion-studenten en 14 voor niet Saxion-studenten). We hanteren een wachtlijst voor het geval er plekken vrijkomen. Meld je hiervoor bij de minorcoördinator.

Toetsing

Toetsing

Elk kwartiel leg je een toets af over drie a vier modules. De toetsing zal plaatsvinden aan de hand van meerkeuze en/of open vragen (zie hiervoor de betreffende leereenheid).

Literatuur

De literatuur wordt op Blackboard van de opleiding/minor bekend gemaakt.

Rooster

Opzet

Je volgt met de vakken Bouwkunde, Juridische aspecten 1 (privaatrecht), Juridische aspecten 2 (publiekrecht), Vastgoedeconomie (economie, marketing en consumentengedrag), Fiscaliteit & Taxatie en Financiën. Daarbij volg je colleges door vakdocenten. Verder ben je intensief met zelfstudie bezig.