Kies op maat

Inloggen Menu

Makelaardij

Professional worden in de vastgoedbranche?

Je leert in theoretische modules essentiële juridische, bouwkundige en financieel economische aspecten die voor een vastgoedkundige van belang zijn. Wil je aan de slag gaan als makelaar, bij een adviesbureau, ontwikkelaar, corporatie, gemeente of andere (groot)vastgoedbezitter dan is dit de minor voor jou! De inhoudelijke onderdelen lopen vrijwel geheel parallel aan de examenvakken van het landelijke makelaarsexamen.

Wat houdt deze minor in?

Je volgt de vakken Bouwkunde, Privaatrecht, Publiekrecht, Fiscaliteiten, Vastgoedeconomie (economie, marketing en consumentengedrag) en Financiën. Daarbij volg je colleges die door vakdocenten worden verzorgd. Verder ben je intensief met zelfstudie bezig.

Ingangseisen

Doelgroep

Als student met een economische, juridische of bouwkundige opleiding past deze minor prima in je profiel. Om deze minor te kunnen volgen heb je de propedeuse afgerond. De minor is uitgesloten voor studenten van de opleiding Vastgoedkunde.

Met deze theoretische minor bereid je je voor op de (theoretische) kennis waarover een makelaar/vastgoedadviseur volgens de beroepsorganisatie moet beschikken (VastgoedCert). Je krijgt relevante basiskennis aangereikt op juridisch, bouwkundig en financieel/economisch gebied. Wil je (later) het landelijk makelaarsexamen afleggen, dan kun je je op deze manier goed voorbereiden.

Rooster

Opzet van deze minor

Je volgt de vakken Bouwkunde, Privaatrecht, Publiekrecht, Fiscaliteiten, Vastgoedeconomie (economie, marketing en consumentengedrag) en Financiën. Daarbij volg je colleges die door vakdocenten worden verzorgd. Verder ben je intensief met zelfstudie bezig.

Toetsing

Toetsing

Elk kwartiel leg je een toets af over drie a vier modules. De toetsing vindt plaats aan de hand van meerkeuze en/of open vragen.

Aanvullende informatie

Aanmelden niet-Saxion student:

Deelname aan de minor
Externe studenten dienen er voor te zorgen dat hun leerovereenkomst voor de einddatum van de intekenperiode bij Saxion beschikbaar is. 

Hoe meld ik mij aan?
Het inschrijfproces omtrent een Kies op Maat minor bij Saxion verloopt iets anders dan op de website kiesopmaat.nl staat beschreven.

Hoe gaat het in z’n werk?
Stap 1: download de leerovereenkomst van de Kies op Maat website en laat deze tekenen door de examencommissie van je eigen instelling én teken zelf.
Stap 2: ga naar https://sis.saxion.nl/account# en vul je persoonlijke gegevens in
Stap 3: je ontvangt een automatisch gegenereerde email vanuit IAM met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 4: ga naar https://sis.saxion.nl, log in met de gebruikersnaam en wachtwoord welke je vanuit IAM hebt ontvangen en meld je aan!
Stap 5: hierna zullen wij jouw aanmelding voor de Kies op Maat minor bij Saxion verder in behandeling nemen

N.B.: Bij 'Uploaden documenten' in de aanmeldportal dien je de volgende documenten te uploaden:

  • Een kopie van je geldige identiteitsbewijs (voor- en achterzijde ID-kaart of de gegevenspagina van je paspoort). Geen rijbewijs!
  • Een kopie van je propedeuse-getuigschrift of een uitdraai van het DUO diplomaregister. Mocht je nog niet in het bezit zijn van het propedeuse-getuigschrift, dan ontvangen wij graag een verklaring van de thuisinstelling waarin staat dat je het getuigschrift voor het starten van de minor gaat behalen.
  • Leerovereenkomst, pagina 1, 2 en 3 (getekend door de examencommissie thuisinstelling én student)
  • Origineel Bewijs Betaald Collegegeld van het studiejaar 2024-2025 (beschikbaar vanaf juni). Je kunt dit bewijs, ook als je in termijnen betaalt, aanvragen bij je onderwijsinstelling. Jouw onderwijsinstelling verstuurt het Bewijs Betaald Collegegeld naar Saxion.
    Uiterste inleverdatum bewijs betaald collegegeld is 2 weken voor de start van de minor.

Mocht je hierover vragen hebben, dan horen wij dit graag. Je kan contact opnemen met het Servicepoint, telefoonnummer: 088 – 019 3000.