Kies op maat

Inloggen Menu

Christelijke denkers over Samenleving en Ethiek

In de minor Christelijke denkers over samenleving en ethiek (15 ec) bezinnen we ons vanuit theologische, filosofische en historische kaders op het gedachtengoed van invloedrijke Christelijke denkers op de terreinen van samenleving en/of (sociale) ethiek.

Daarbij ligt een accent op de traditie van het neocalvinisme en de interactie tussen deze traditie en alternatieve posities. Het themaveld wordt betreden vanuit drie invalshoeken:

A. een inleiding op en een gezamenlijke en persoonlijke lezing van primaire auteurs en hun visie op de samenleving

B. een selectie van urgente en/of belangrijke (sociaal-) ethische thema’s waarbij telkens het concept van minstens één vooraanstaand ethicus betrokken wordt,

C. een historische inleiding op en inkadering van a. en b.

Deze minor staat in relatie tot de onderzoeksgroep NRI (Neocalvinism Research Institute). Waar mogelijk leggen we verbinding met daarbinnen lopend onderzoek.

Met deze minor, aangevuld met de premaster aanvullingsminor en in sommige gevallen een bachelorproef, kan je doorstromen naar de Master Church and Mission in the West.

Leerdoelen

Voor meer informatie over de leerdoelen van deze minor, zie onze studiegids:

Studiegids Bachelor - Theologische Universiteit Utrecht (tuu.nl)

 

Ingangseisen

Om mee te kunnen doen met deze minor moet je de propedeuse of de eerste 60 EC van je HBO-opleiding hebben voltooid of in het bezit zijn van een VWO-diploma. 

Rooster

Let op! Keuzemodules kunnen tegelijk met andere keuzemodules worden ingeroosterd, waardoor mogelijk roosterconflicten kunnen optreden.

Toetsing

Voor meer informatie over de toetsing van deze minor, zie onze studiegids:

Studiegids Bachelor - Theologische Universiteit Utrecht (tuu.nl)