Kies op maat

Inloggen Menu

Bijbels Hebreeuws

הַלְלוּ־יָהּ (halelūyā)

Zonder dat je het weet ken je al een beetje Hebreeuws. Denk aan het woord dat hier boven staat: “Halleluja”, misschien wel het belangrijkste woord in het boek van de Psalmen. Het is even wennen, een taal met onbekende lettertekens die ook nog eens van rechts naar links geschreven worden.

Houd vol, en er gaat een wereld voor je open. Ervaar de cadans van de levensechte verhalen in bijvoorbeeld Genesis, proef de schoonheid en zeggingskracht van de poëzie in liederen, wijsheids- en profetische teksten. Ontdek dat zelfs een op het eerste gezicht saai onderwerp als werkwoordsvormen nieuwe perspectieven opent op het begrijpen van een Psalm.

Sommige mensen storten zich na hun pensioen op de studie van de Hebreeuwse taal. Beter laat dan nooit. Maar je kunt ook nu al beginnen, vijftig jaar eerder! Al was het alleen maar om te voorkomen dat je na het zetten van een Hebreeuwse tattoo ontdekt dat de letters op je arm van links naar rechts geschreven staan …

Leerdoelen

Voor meer informatie over de leerdoelen van dit vak/deze minor, zie onze studiegids, Hebreeuws 1,2 en 3:

Studiegids Bachelor - Theologische Universiteit Utrecht (tuu.nl)

 

Rooster

12 colleges

Let op! Keuzemodules kunnen tegelijk met andere keuzemodules worden ingeroosterd, waardoor mogelijk roosterconflicten kunnen optreden.

Toetsing

Voor meer informatie over de toetsing van dit vak, zie onze studiegids:

Studiegids Bachelor - Theologische Universiteit Utrecht (tuu.nl)