Kies op maat

Inloggen Menu

International Farm Management

De minor IFM richt zich op het management van grootschalige melkveebedrijven en beslaat de periodes 3 en 4 van het derde studiejaar. Je ontwikkelt vaardigheden en kennis op het gebied van bedrijfs-, personeel- en lean management, door praktische trainingen, colleges en opdrachten. De focus van deze minor ligt op het werkbezoek (Workvisit) en het maken van een Farmplan, een haalbaarheidsplan. Tijdens je werkbezoek analyseer je de processen en prestaties op een groot melkveebedrijf (meer dan 1000 dieren) in het buitenland. Dit doe je met behulp van een zelfontwikkelde QuickScan. Gedurende de drie weken van deze Workvisit werk je ook aan verschillende andere opdrachten.

Leerdoelen

Parallel aan de voorbereidingen voor de Workvisit werk je aan de opdracht Farmplan. Een mogelijke toekomstige rol van studenten is niet alleen die van herdmanager maar ook die van consultant. Je verwerft kennis door onderzoek te doen naar het opstarten van een melkveebedrijf vanuit een ‘greenfield’ situatie en je onderzoekt ook de voorwaarden om tot een winstgevend bedrijf te komen. Deze zogenaamde haalbaarheidsstudies zijn vaak opdrachten van een klant of investeerders. Voor IFM zijn er contacten met adviesbureaus in Nederland die actief zijn in deze sector. Als IFM-student werk je dus aan een bestaand, authentiek veeproject!

In de laatste fase ontwikkel je een SOP (Standard Operating Procedure) voor bepaalde processen. Je implementeert jouw SOP met een werkinstructie op een veebedrijf. Tot slot schrijf je een sollicitatiebrief waarin je reageert op een vacature voor een functie als farm of herdmanager. Vervolgens heb je een sollicitatiegesprek met een recruiter van een adviesbureau, wat kan leiden tot een carrière in de internationale veeprojecten-wereld

Ingangseisen

Propedeuse Dier en Veehouderij of Agrarisch ondernemerschap.

Literatuur

Wordt nog bekend gemaakt.

Toetsing

De toetsing geschiedt op basis van een mondeling assessment van ongeveer 45 minuten met twee assessoren. Aan de basis van dit assessment staan de eigen, eerder ingeleverde producten welke voorzien zijn van feedback en feed forward.

Aanvullende informatie

In het geval van te weinig aanmeldingen wordt de minor mogelijk niet aangeboden. De peildatum is 2 december 2024.