Kies op maat

Inloggen Menu

Toekomstgericht Ondernemen

De agrofoodsector beweegt volop. Niet eerder zijn ondernemers in deze branche zo op de proef gesteld. Wil jij een eigen bedrijf opstarten, een bedrijf overnemen of ontdekken of ondernemen iets voor je is? Dan is de minor Toekomstgericht Ondernemen zeker iets voor jou!

In deze minorkomen alle facetten van een toekomstige onderneming aan bod. Van het opstellen van een businessplan tot het maken van een begroting en van het presteren naar de klant tot het leggen van de basis voor goedlopende processen. Met ondersteuning van ervaren coaches mag je nadenken over jouw eigen idee. Ook zonder concreet idee kun je deze minor volgen door aan de slag te gaan met een opdracht vanuit een onderneming met thema’s als; marketing, logistiek, finance, HRM of duurzaamheid.

Naast het werken aan dit project geven we je les in E-business, Finance, HRM en LEAN verbetermanagement. Een goede mix dus tussen theorie en praktijk. Kun jij niet wachten om alvast een begin te maken met jouw eigen bedrijfsplan of wil je onderzoeken of ondernemen iets voor jou is? Volg dan de minor Toekomstgericht Ondernemen.

Meerwaarde:
Wil je een bedrijf overnemen? Dan kun je je hierin als vast verdiepen. Maak een overname plan of werk aan een tweede take in het bedrijf. Misschien heb jij een idee voor een product of dienst; werk het verder uit in een bedrijfsplan of introduceert het. Met welke opdracht je ook start, je kunt rekenen op ondersteuning. Met lessen in E-business, Finance, HRM en LEAN maar ook managementgames en skill classes om jouw ondernemingsvaardigheden aan te scherpen. 

Leerdoelen

Leerdoelen

Je kunt:

  • een idee uitwerken tot een bedrijfsplan en een prototype;
  • een bedrijfsbeoordeling maken en een bedrijfsovernameplan maken;
  • een bedrijfskundige opdracht voor een externe opdrachtgever uitvoeren op de gebieden van E-business, Finance, HRM en LEAN verbetermanagement;
  • jouw ondernemersvaardigheden toetsen en verbeteren.

Ingangseisen

Iedere deelnemende student moet jaar 2 van het bachelor programma hebben afgerond.

Literatuur

Voor de verplichte en aanbevolen literatuur verwijzen we naar de studiehandleiding.

Rooster

30 EC wat staat voor 30*28 = 840 uur
• Theorie
• Colleges & gastcolleges.
• Projecten, lectoraat opdrachten en community opdrachten
• Workshops en excursies.

Toetsing

De toetsing geschiedt op basis van verslagen, portfolio’s en presentaties van de bedrijfsopdracht, alsmede van de opdrachten E-business, HRM, Finance, LEAN en Managementgame.

Aanvullende informatie

Meer details over de minor vind je in de studiehandleiding, die opgevraagd kan worden.

Capaciteit/wachtlijst. 
Minimaal 15 studenten. Bij te weinig aanmeldingen gaat de minor niet door.