Kies op maat

Inloggen Menu

Educatieve Minor

Wil je weten of werken in het onderwijs wat voor jou is?

Dan kun je met deze educatieve minor verkennen of je docent wilt worden binnen jouw vakgebied.

Binnen het vmbo- en mbo zijn er opleidingen die leerlingen voorbereiden op een baan of vervolgstudie in 'jouw' vakgebied of sector. Voor deze (v)mbo opleidingen zijn de komende jaren veel docenten nodig.

In deze educatieve minor leer je hoe je jouw vak kunt vertalen naar onderwijs op (v)mbo niveau. De kern van de educatieve minor ligt binnen je stageplek op een groene (v)mbo-school. Je maakt kennis met alle facetten van het docentschap en het lesgeven staat hierin centraal. Als onderdeel van de educatieve minor vinden meerdere lesbeoordelingen plaats op je stageplek.

Je krijgt na afloop van de educatieve minor een minorcertificaat. Wie als HBO-student een tweedegraads onderwijs bevoegdheid wil halen, kan met deze educatieve minor op zak, instromen in het verkorte programma van de lerarenopleiding bij Aeres Hogeschool Wageningen. Dan kan je met een kopstudie van slechts een half jaar een tweedegraads bevoegdheid halen!

Leerdoelen

1. Je oriënteert je op het beroep van leraar.

2. Je doet relevante basiskennis, -vaardigheden en -houdingen op over
pedagogiek en didactiek zodat je goed voorbereid kunt starten in de kopopleiding voor tweedegraads docent Educatie & kennismanagement groene sector.

Ingangseisen

Je volgt op dit moment een relevante Groene HBO opleiding. Als je twijfelt of jouw studie past, neem dan contact op met m.wallenaar@aeres.nl.
Wij voeren met elke toekomstige student een studiekeuzegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je een indicatie van de studie-inhoud. Daarnaast kun je in dit gesprek je vragen stellen.

Literatuur

Rooster

Op donderdag en vrijdag contacttijd bij Aeres Hogeschool Wageningen.

Maandag, dinsdag en woensdag stagedagen op een groene vmbo of mbo.

Toetsing

De minor wordt afgesloten met een minorassessment. Daarnaast zijn er schriftelijke toetsen/opdrachten en een stage/praktijkbeoordeling.

Na het behalen van dit assessment is doorstromen naar de verkorte kopopleiding van Aeres Hogeschool Wageningen mogelijk. 

Aanvullende informatie

Deze minor start jaarlijks in september. Informatieaanvraag en aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 1 juli.

In studiejaar 2022-2023 is er (bij voldoende aanmelding) ook een instroom per 1 februari mogelijk! Studenten die daarna willen doorstromen naar de verkorte kopopleidingen kunnen dat naadloos doen. Informatieaanvraag en aanmelding voor een start per 1 februari is mogelijk tot uiterlijk 13 januari 2023. Voorlopige lesdag is de woensdag.

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Marjolein Wallenaar m.wallenaar@aeres.nl 

Studenten van Aeres Hogeschool Almere of Dronten hoeven niet aan te melden via Kies op Maat maar kunnen zich melden via studentzaken.hogeschool.wageningen@aeres.nl