Kies op maat

Inloggen Menu

Inkoopmanagement

In de minor worden een aantal bedrijfskundige thema’s rondom inkoop centraal gesteld. Vanuit inkoopmissie, visie en strategie wordt de toegevoegde waarde van de inkoopfunctie in de organisatie beschreven. Deze zal vervolgens worden door vertaald in een inkooporganisatie die zowel intern als extern taken heeft. Tegelijkertijd gaan we praktisch aan de slag en kijken naar de leveranciersportfolio en op welke wijze deze kan worden geoptimaliseerd en naar de ins en outs van een inkooptraject. Contract- leveranciersmanagement en contractbeheer zijn belangrijke onderwerpen die op een duurzame manier moeten worden ingericht. Het uitbestedingsvraagstuk en de bijbehorende regie-organisatie is tevens hot-item in de praktijk heeft ook een plek in deze minor. Tenslotte zal ook de waarde van big data en blockchaintechnologie aan de orde komen in relatie tot inkoop. Tijdens de minor ga je een integraal inkoopadvies opstellen t.b.v. een opdrachtgever uit de praktijk, waarbij bovengenoemde thema’s een plaats hebben. Kortom: voor een startende bedrijfskundige professional een must om aan deel te nemen!

Leerdoelen

Wij nemen je graag mee in de wondere wereld van inkoop en wat deze voor een toegevoegde waarde voor organisaties kan hebben. De traditionele focus, van inkopers en hun organisaties op het inkopen van goederen tegen zo’n laag mogelijke prijs kantelt naar inkopen van diensten met toegevoegde waarde.

Dit leidt tot een nieuwe stap in de professionalisering van de inkoopfunctie en hierdoor is nu al een tekort ontstaan aan jonge ambitieuze inkoopprofessionals.

Tijdens deze minor kun jij als student het verschil maken door de thema’s in deze minor toe te passen bij enthousiaste opdrachtgevers die hier een uitdaging hebben! Je wordt dus in de rol van inkoopconsultant gevraagd om een integraal inkoopadvies te geven aan de opdrachtgever uit de praktijk.

Ingangseisen

Doelgroep: Economie & management,  Gezondheidszorg, Techniek, ICT

De propedeuse dient behaald te zijn

Toetsing

Integrale Kennisverwerving Inkoop 6Ec

Project Verslag 4Ec

Project Adviesgesprek voor opdrachtgever (of gedelegeerde, bijvoorbeeld docent) 4Ec

Professioneel gedrag 1Ec

Rooster

Onderwijsvormen: hoorcolleges, werkcolleges, onderwijsgroepen, excursies, projectadvisering

Contacttijden verspreid over de hele week overdag: gemiddeld 10 per week