Kies op maat

Inloggen Menu

Spaans

Begin met het leren van Spaans vanaf het begin! Deze beginnerscursus is bedoeld voor studenten zonder voorkennis van de taal. We verwachten dat je enthousiast en actief bent tijdens de seminars, waar je de hele tijd Spaans spreekt. Je zult zelfstandig moeten werken om het meeste uit de cursus te halen. Tijdens de seminars werk je in kleine groepen aan opdrachten, met als doel je communicatievaardigheden te ontwikkelen en je autonomie te vergroten. Als onderdeel van de cursus wordt van je verwacht dat je grammatica bestudeert, oefeningen maakt en naar audio-opnames luistert. Maak je klaar om deel uit te maken van de Spaanstalige wereld!

Dus als je op zoek bent naar een uitdagende manier om Spaans te leren, kom dan naar de blok minor Spaans! Je krijgt de kans om je Spaanse taalvaardigheden te verbeteren van beginnersniveau 0 tot A2-. Maar er is meer dan alleen taalverwerving, je leert ook over de cultuur. Daarnaast is er de mogelijkheid om het officiële DELE-examen van het Instituto Cervantes af te leggen om een certificaat te behalen, maar dit is geen verplichting. Wees dus bereid om actief deel te nemen aan een stimulerende en interessante kennismaking met de Spaanstalige wereld! En veel plezier met het leren van Spaans!

Leerdoelen

Tijdens de blokminor Spaans leer je:

  • Spaans spreken, lezen en schrijven
  • Grammatica, vocabulaire en culturele aspecten van de Spaanse taal
  • Hoe je de Spaanse taal kunt gebruiken in communicatie
  • De kennis en vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig Spaans te leren

Ingangseisen

Doelgroepen: Alle opleidingen, behalve native speakers Spaans en studenten die reeds redelijk gevorderd zijn in het bestuderen van de Spaanse taal (B1 en hoger).

De blokminor Spaans wordt aangeboden op nulniveau. Iedereen zonder voorkennis van de Spaanse taal kan zich voor de minor inschrijven.

Literatuur

Te bestellen bij Intertaal:

Con Gusto-nieuw 1, tekstboek, isbn 9789463920971

Con Gusto-nieuw 1, werkboek, isbn 9789463920988

Con Gusto-nieuw 2, tekstboek, isbn 9789463920995

Con Gusto-nieuw 2, werkboek, isbn 9789463921008

Eventueel, ter ondersteuning van het leerproces: Van Dale oefenboek grammatica Spaans

Rooster

Vaste contacttijden overdag; 3 bijeenkomsten van 150 minuten per week (tijdstip nader te bepalen, idealiter op de maandag, woensdag en vrijdag)

Werkvormen: Tijdens de werkcolleges leer je door actief toe te passen wat je hebt bestudeerd, het stellen van vragen en het samen intensief bespreken van nieuw materiaal. Er is dus voldoende ruimte om te leren en je kennis te verbreden!

Toetsing

Mondeling 1 (3 EC, weging 0, minimumcijfer VLD): Korte individuele presentatie van maximaal 10 minuten in het Spaans. 

Mondeling 2 (3 EC, weging 0, minimumcijfer VLD): Groepspresentatie van minimaal 20 minuten in het Spaans. 

Schriftelijk 1 (4 EC, weging 1, minimumcijfer 5,5): Schriftelijke toetsing van grammatica, vocabulaire en culturele aspecten in levendige taalsituaties (bv invullen rollenspel)

Schriftelijk 2 (5 EC, weging 1, minimumcijfer 5,5): Schriftelijke toetsing van grammatica, vocabulaire en culturele aspecten in levendige taalsituaties (bv invullen rollenspel)