Kies op maat

Inloggen Menu

Financieel advies voor de student!

Voor alle studenten is het zinvol om deze minor te volgen, want binnenkort moet je gegarandeerd een aantal belangrijke beslissingen nemen.

Je wilt op jezelf gaan wonen. Waar moet je overal aan denken? Ga je huren of ga je kopen? Kun je een hypotheek krijgen? Je wilt gaan samenwonen. Wel of geen samenlevingscontract? Welke verzekeringen heb je allemaal nodig? Welke belastingen zijn relevant voor jou? Ga je sparen of ga je misschien al beleggen? Je gaat werken. Hoe zit het met je pensioen? Stel dat je ziek wordt of werkloos raakt, waar moet je dan van leven? Welke zaken kan/moet ik bij de notaris regelen? Dit zijn allemaal vraagstukken waar je binnenkort mee te maken zou kunnen krijgen.

Deze praktijkgerichte minor laat je kennis maken met onderwerpen waar je als starter op de arbeidsmarkt mee te maken krijgt. Tevens is het volgen van deze minor uitermate geschikt als je (misschien) wilt gaan werken in de dynamische wereld van de financiële dienstverlening.

Het onderwijs wordt verzorgd door vakdocenten en deskundigen uit het werkveld. Naast werkcolleges worden er een aantal prakgerichte workshops (onder andere ‘Wonen en hypotheek’, ‘Beleggen en vermogensopbouw’ en ‘De notaris’) aangeboden. Literatuur uit het vakgebied Financiële Planning wordt als basis genomen met focus op onderwerpen die voor jongeren relevant zijn.

Dus wil je beter voorbereid zijn op de volgende fase in je leven, kies dan voor deze minor.

Leerdoelen

Studenten inzicht geven in relevante (financiële) onderwerpen zodat zij beter voorbereid zijn op de volgende fase in hun leven.

Ingangseisen

Economische affiniteit is een must. Wft-Basis is een pré. Als je twijfelt of je voldoende voorkennis hebt om deze minor te volgen, neem dan contact op met de contactpersoon.

Doelgroep: Economie & management

Literatuur

Wft-Vermogen. Kosten ongeveer € 125

Rooster

Werkvormen: Werkcolleges, workshops en zelfstudie.

Onderwijscontacttijden: Drie vaste dagdelen per week.

Toetsing

Financieel advies, digitale toets, 8 EC

Assessment financieel advies, mondeling/casus, 4 EC

Workshops financieel advies, opdrachten, 3 EC