Kies op maat

Inloggen Menu

Health international 1

Heb jij altijd al een internationaal studieprogramma willen doen? Waarin je samenwerkt met verschillende culturen en écht iets bijdraagt aan de gezondheidszorg in internationale context? Wil je over de grenzen van je eigen beroep heen kijken? Wil je weten hoe verschillende professies in teams samenwerken aan een optimale internationaal gerichte zorg? Schrijf je dan in voor de Minor Health International! In deze gevarieerde minor word je uitgedaagd om over grenzen heen te kijken en beroeps overstijgende competenties te verwerven. Binnen deze minor krijg je de kans om jouw horizon te verbreden. Cultuurverschillen tussen personen, professies, instellingen en landen vormen onderdeel van deze samenwerking. We gaan dieper in op het verschil in culturen en hoe daar constructief mee om te gaan. Belangrijke kanttekening hierbij is dat deze minor je geen receptenboekje aanlevert voor dé perfecte omgang met verschillende culturen of nationaliteiten. Daar bestaat immers geen ‘one size fits all’ aanpak voor. Belangrijker is wat we je wél kunnen bieden; de inzichten, kennis en oefening om je open te stellen voor verschillende zienswijzen, de flexibiliteit in denken om bepaalde zaken beter te kunnen plaatsen, maar ook de reflectie op jezelf die je kan helpen in deze persoonlijke en professionele ontwikkeling tot een cultuursensitieve zorgverlener van de toekomst!
Je kunt in deze minor speciale aandacht besteden aan de internationale context van interprofessioneel samenwerken en projectmatig werken. Welke visies, vormen van samenwerking en werkmethoden kom je ‘worldwide ‘ tegen ? Je gaat op zeer diverse manieren en in verschillende werkgroepen samen aan de slag. Het afwisselende programma zorgt ervoor dat je middels ervaringsleren echt aan de slag kunt met het geleerde. Denk daarbij aan inspirerende workshops, diepgang in de theorie met experten, maar ook interessante werkvormen die je inzicht geven in jouw eigen competenties en stimuleren tot groei. We werken in themagerichte weken aan een project Dit alles vormt de basis voor een project dat je samen met medestudenten uit andere beroepsgroepen vormgeeft. Juist die interprofessionele insteek zorgt ervoor dat je ontzettend veel met én van elkaar kunt leren. Aan het einde van de minor presenteer je het project aan de buitenlandse opdrachtgever en je medestudenten. De toetsing van deze minor bestaat uit een groepsverslag; het projectplan, en een individueel assessmentgesprek waarin je terugblikt op je ontwikkeling aan de hand van de opdrachten die je gedurende de minor hebt bijgehouden. Na deze 10 weken gaan de studenten in het buitenland verder met de implementatie van het project tijdens de MHI2.

Je doet dit via de route @home: je blijft in Nederland en werkt samen met de studenten in het buitenland aan het ontwikkelen en opzetten van een vraag-gestuurd project.

Leerdoelen

Het overkoepelende leerdoel van deze minor is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op de drie deelgebieden; intercultureel werken, interprofessioneel samenwerken en projectmatig werken. Om dit te bereiken staan de volgende doelen centraal:

• Internationale en (Eu)Regionale stage-ervaring bieden en/ of meewerken aan internationale en (Eu)regionale projecten gericht op voorlichting en preventie
• Zicht op beroepsinhoud in internationaal perspectief gekoppeld aan de CANMeds rollen en HBO competenties
• Verwerven van competenties op het vlak van interprofessionele samenwerking
• Verwerven van competenties op het vlak van internationale communicatie en interculturele competenties.

Ingangseisen

Doelgroep: opleidingen Verpleegkunde, Vaktherapie, Logopedie, Fysiotherapie, Social Work, Ergotherapie.

Interesse in interprofessionele samenwerking in internationaal perspectief.

Literatuur

Studenten @home dienen te beschikken over een laptop met Teams.

Rooster

Totaal aantal contacturen: 160

Werkvormen: colleges, workshops, projectonderwijs en werkgroepen

Onderwijscontacttijden: 2 lesdagen per week

Toetsing

Projectverslag: verslag, 10 EC, weging 1, minimumcijfer Voldaan

Persoonlijke ontwikkeling en reflectie: portfoliogesprek, 5 EC, weging 1, minimumcijfer 5,5

Aanvullende informatie

Meewerkende opleidingen of instanties:

- Fysiotherapie, social work en ergotherapie

- Partners in o.a. Zuid Afrika, India, Curaçao, Ghana en Lectoraat Wijkgerichte zorg Project Kinderarmoede