Kies op maat

Inloggen Menu

Data Science

Data Science gaat over (big) data en wetenschap. Een data wetenschapper is in staat is om alle beschikbare gegevens door te spitten, inzichten te ontdekken en weloverwogen conclusies te communiceren en te verspreiden binnen een organisatie, waardoor zij een concurrentievoordeel krijgt. De drie kernvaardigheden van een data scientist zijn: data management, analytical modelling en business analysis.

Naast deze 3 vaardigheden zijn ook verschillende soft skills cruciaal, namelijk: communicatie, samenwerking, leiderschap, creativiteit, discipline en passie (voor informatie en waarheid).

Een datawetenschapper is een evolutionaire doorontwikkeling van de rol van business- of data-analist. Goede datawetenschappers zullen niet alleen bedrijfsproblemen oppakken, zij zullen juist die problemen aanpakken die de meeste impact hebben op een organisatie.

Anjul Bhambhri, vice-president van big data producten bij IBM, zegt over datawetenschappers: "Een datawetenschapper is iemand die nieuwsgierig is, naar gegevens kan staren en trends kan spotten. Daar waar een traditionele data-analist kijkt naar gegevens van een enkele bron -bijv. een CRM-systeem-, zal een datawetenschapper gegevens verkennen en onderzoeken uit meerdere ongelijksoortige bronnen.

Leerdoelen

Het ontwikkelen (analyseren, ontwerpen en realiseren) van een data-intensief system, waarbij de focus ligt op verwerking, analyse, data confidentiality en integrity, opslag, interpretatie en presentatie van de gegevens.

Ingangseisen

Doelgroep: Accountancy, Bedrijfseconomie, Commercieel Management, Communication & Multimedia Design, Facility Management, (HBO-ICT), Hogere Juridische Opleiding, People & Business Management, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Built Environment

De propedeuse dient behaald te zijn.

Basiskennis wiskunde/statistiek (niveau havo) is vereist.

Toetsing

De student toont levert prestaties op basis van vastgelegde prestatie-indicatoren.

Werkhouding (gedrag), beroepsproducten (kunde) en schriftelijke toets (kennis)

Aanwezigheid tijdens beoordelingsmomenten en samenwerking in projectgroep

Literatuur

(onder voorbehoud) Data Mining for Business Intelligence, Third Edition, Galit Shmueli e.a., Uitgever: Wiley

Rooster

De contacttijden zijn verspreid over de hele week overdag: 10 à 15 uur per week.

De minor kent de volgende onderwijsvormen: hoor-, discussie- en werkcollege's en een doorlopend project