Kies op maat

Inloggen Menu

Body In(ter)ventions

In deze minor leer je inzichten te verkrijgen:

In sociale relaties die sieraden of andere lichaam gerelateerde objecten hebben ten opzichte van verschillende contexten.

In ontwerpprocessen en hoe deze toe te passen.

Over de invloed van contextualiseren het gebruik van verschillende media en technologie.

Op de invloed van verschillende waarden ten aanzien van ontwerpen het creatieve proces en reflectie methoden.

Leerdoelen

In deze minor onderzoek je welke relatie sieraden en objecten hebben ten opzichte van verschillende contexten, je leert de betekenis van dit soort objecten te begrijpen door te filosoferen, beschrijven en maken.

Het doel is om een breder perspectief te krijgen in de manier hoe sieraden, accessoires en objecten gedragen en gebruikt worden en hoe zij andere disciplines kunnen inspireren en beïnvloeden in o.a. verschijning en toepassingen. Denk hierbij aan de mode-industrie en de muziek industrie.

Welke rol je als ontwerper kunt spelen om sieraden of andere vormen van lichaam gerelateerde objecten te creëren. Sieraden of lichaams alternations die ook een bijdrage kunnen leveren aan sociale vraagstukken.

Dit zullen wij doen door hun vermogen om betekenis en symboliek uit te dragen alsmede de verbinding naar aangrenzende disciplines zoals o.a. muziek, mode, gezondheidszorg en architectuur te onderzoeken. Ook het onderzoek naar de waarde van materiaaltoepassing en sociale en culturele contexten, tradities en subculturen zullen tijdens deze minor onderzocht worden.

Aanvullende informatie

Doelgroepen: Arts/Design

Locatie: Kunstacademie Maastricht, Herdenkingsplein 12 in Maastricht en externe locaties/excursies in binnen en buitenland.

Ingangseisen

Propedeuse bij een van de genoemde doelgroepen (of gelijkwaardig)

Toetsing

Authentieke beoordeling, Praktijktoets/presentatie, 15 EC's

Rooster

Vaste contacttijden overdag. 18 contacturen per week.