Kies op maat

Inloggen Menu

Innoveren en Ondernemen

We heten je van harte welkom bij de minor Innoveren & Ondernemen die plaatsvindt in het bruisende Startup Lab van Inholland Alkmaar.

Het doel van deze minor is tweeledig: je leert hoe je kunt innoveren en gelijktijdig ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden.

Uniek aan deze minor is dat je jouw eigen plan en product ook écht gaat realiseren! Het begint bij het gezamenlijk uitwerken van een aantal ideeën, het maken van meerdere prototypes en door samen te werken met professionele partijen zet je tenslotte je eigen product in de markt en keer je de aandeelhouders een mooi rendement uit.

De lat ligt hoog, we vragen veel van je, maar het leidt ook vaak tot mooie resultaten: al driemaal in de laatste vijf jaar is één van de startups uit deze minor verkozen tot Beste Student Company van Nederland, en vorig jaar kreeg het team van de ZandZwiffer in Estland ook nog de Europese titel Start-Up of the Year!! Ben jij de volgende die het Europese toneel gaat veroveren…?!?

In multidisciplinaire teams ga je in een startweek brainstormen, de markt verkennen en eerste prototypen ontwikkelen. Na de eerste fase heb je een product of dienst zo ver doorontwikkeld, dat je ermee de markt op kan en volgt de fase van produceren en verkopen. Dit doe je door voortdurend te schakelen met allerlei stakeholders, zoals leveranciers, klanten, overheden of de pers en bouwt zo je eigen netwerk.

Je wordt ondersteund door begeleidend docenten én het werkveld. Ieder team werkt samen met een eigen accountant van BDO Accountants en een ervaren ondernemer die specifiek jouw groepje begeleidt. En is er een ruim aanbod van actuele masterclasses door het werkveld die aansluiten bij de fase van jouw innovatie en onderneming.

Daarnaast werken we samen met een groot netwerk van partners, op allerlei gebieden, waaronder ook het eigen Inholland Innovatielab. Én zijn er diverse wedstrijden verbonden aan de minor.

Na afloop van de minor bieden we de mogelijkheid je eigen onderneming door te starten in het  netwerk Fabriek C samen met andere startups. Dit kan tijdens én ook na je studie.

Leerdoelen

Je leert in deze minor welke stappen een innovatie doorloopt, wat ondernemen inhoudt en waar op deze twee vlakken jouw sterktes en ontwikkelpunten liggen. In de Minor werk je daarmee aan jouw persoonlijke ontwikkeling en aan inhoudelijke entrepreneurial competenties (Entrecomp).

De minor heeft naast het opzetten van je onderneming ook twee inhoudelijke kenniscomponenten;

  • Flankerend onderwijs bij het ondernemerschap (o.a. Duurzaam Ondernemen, Innoveren, Management skills)

En

  • Basis Bedrijfskunde (of Verdiepende bedrijfskunde).

Ingangseisen

Studenten uit jaar 3 of 4 van voltijd en deeltijd HBO opleidingen.

Daarnaast heb je je Propedeuse behaald.

Literatuur

Wordt bij de start van de Minor bekend gemaakt.

Rooster

De minor duurt 20 weken, met een studiebelasting van 40 uur per week. Reken erop dat je gemiddeld 3 dagen per week op locatie Alkmaar bent.

Toetsing

Jouw innovatie en de onderneming wordt, na een tussentijdse beoordeling met een Go (of NoGo) beoordeeld op groepsproducten (ondernemingsplan, productdossier en jaarverslag) en een individueel reflectieverslag (obv peerassessments).

De kenniscomponenten van de Minor worden beoordeeld doormiddel van (groeps)opdrachten en assessments tijdens Learning Labs.

Aanvullende informatie

Standplaats Alkmaar.

Voor meer informatie neem contact op met

Nol.graas@inholland.nl en Annemarie.hoffman@inholland.nl