Kies op maat

Inloggen Menu

Technisch trainen, begeleiden en opleiden

Je hebt gekozen voor een bachelor binnen de technische sector. Daar doe jij veel technische vaardigheden en kennis op. Lijkt het je wat om deze kennis en vaardigheden over te dragen, anderen hierin te coachen of te begeleiden en anderen mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen, maar ben je nog op zoek naar antwoorden op vragen als ‘hoe doe ik dat?’, ‘wat is de meest effectieve werkwijze?’ en ‘waar moet ik allemaal rekening mee houden?’ Dan is deze minor passend voor jou! Lees snel verder wat je allemaal gaat doen.

Met de minor technisch trainen, begeleiden en opleiden krijg je handvatten en inzicht hoe jij je technische vaardigheden en kennis kunt overdragen, maar ook hoe je anderen kunt coachen in het aanleren van vaardigheden. Deze handvatten en inzichten zet je om in de praktijk.

Deze minor bestaat uit veel praktijkervaringen, zowel op de hogeschool als in de beroepscontext. Dit betekent dat je naast workshops en lessen op de hogeschool ook veel stage gaat lopen. De plekken waar je stage kunt lopen zijn divers. Je kunt denken aan scholen in het voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs, maar het bedrijfsleven is een optie. Wist jij dat veel bedrijven personeel intern opleiden en begeleiden? Zeker in de technische sector wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt.

Leerdoelen

Tijdens deze minor leer je:

  • (vak)technische leeractiviteiten vorm te geven
  • (vak)technische leeractiviteiten te begeleiden
  • Een (vak)technische leeromgeving te creëren
  • (vak)technisch leren vorm te geven
  • (vak)techniek aan te leren

Ingangseisen

De minor vertegenwoordigd 30 studiepunten (30 EC). Om deze te volgen wordt een vakinhoudelijke basis veronderstelt en is het van belang dat je ervaring in de (gesimuleerde) beroepscontext hebt opgedaan.

De minor staat open voor studenten uit het domein techniek, opleidingen binnen science en life science. Mocht je twijfelen of jouw opleiding hieronder valt, neem contact met ons op. 

De minor is niet toegankelijk voor studenten die al een lerarenopleiding volgen die zich richt op het tweedegraads gebied (vmbo, onderbouw havo/vwo en het mbo).

Literatuur

Enkele weken voor de start van de minor krijg je een boekenlijst toegestuurd.

Rooster

Het rooster zal enkele weken voor aanvang bekend zijn. Er is sprake van één lesdag. Locatie(s) worden nader bepaald.

Toetsing

Gedurende de minor volg je diverse modules. Elke module wordt afzonderlijk afgerond door middel van diverse opdrachten. Denk aan het geven van een presentatie, een schriftelijk tentamen of een portfolio.

Mocht je de minor in het tweede semester volgen en een derde kans nodig zijn, houd er dan rekening mee dat deze kan plaatsvinden in het volgende studiejaar. Je dient je dan opnieuw in te schrijven via studielink.

Mocht je al in de afstudeerfase zitten en in het tweede semester deze minor willen volgen. Houd er dan rekening mee dat er binnen je bachelor mogelijk andere deadlines gesteld worden. Dit hoeft geen belemmering te zijn, wij denken graag met je mee en gaan op zoek naar mogelijkheden!

Aanvullende informatie

Deze minor wordt verzorgd vanuit een samenwerkingsverband tussen Hanze Hogeschool, NHL/Stenden en Windesheim. De standplaats is Zwolle, maar er kunnen ook lesactiviteiten op andere locaties (in het noorden) plaatsvinden.

De minor gaat van start bij voldoende inschrijvingen. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor vol kan zijn of dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen.

Je meldt je aan door middel van het opsturen van de ondertekende leerovereenkomst. Zorg er daarom voor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en per mail bij ons binnen is: minorsbe@windesheim.nl

Je bent aangemeld wanneer wij je leerovereenkomst per mail ontvangen hebben. Eerder ben je bij ons niet in beeld.

Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. (Let op: andere inschrijfdeadlines!) Kijk voor meer informatie op de site 'Aanbod Vrije Ruimte'.

Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.