Kies op maat

Inloggen Menu

Smart Things

​​Ontdek de innovatieve wereld van IoT-ontwikkeling en ondernemerschap! 
​Ben jij een creatieve geest met een passie voor innovatie? Of je nu uit de wereld van technologie komt of juist helemaal niet, onze boeiende minor in Internet of Things (IoT) biedt een unieke kans om hands-on ervaring op te doen in de spannende wereld van hardware- en softwareontwikkeling en ondernemerschap!  
​ 
​Wat je kunt verwachten:  
​Ontwikkel vaardigheden op het gebied van elektronica, sensoren, draadloze technologieën, productontwerp, en nog veel meer! Van mens-machine-interactie tot 3D-printen en lasersnijden, deze minor brengt diverse disciplines samen in een dynamische 'werkplaatscultuur'. Hier ga je niet alleen aan de slag met softwareontwikkeling, maar ook met fysieke prototyping. Daarnaast leer je over de creatieve en de business-kant van IoT. 
​ 
​Voorbeelden van gerealiseerde projecten:  
​Denk aan een slimme projector die de sterrenhemel op je slaapkamerplafond projecteert, een slimme spiegel met live nieuwsberichten, een slim groen huis dat constant het binnenklimaat en de vochtigheid van planten bewaakt en aanpast, of zelfs een slim robotmaatje dat ouderen gezelschap houdt wanneer ze zich alleen voelen.  
​ 
​Werkplaatscultuur:  
​Of je nu een techneut bent of niet, onze aanpak is anders dan wat je gewend bent. Verwacht geen traditioneel klaslokaal, maar een dynamische werkplaats waarin je je onderdompelt in de wereld van Innovatie. Werk samen met studenten uit verschillende disciplines, van creatieve geesten tot techneuten, om innovatieve oplossingen te bedenken. 
​ 
Video’s ter inspiratie: Leerdoelen

De minor stelt mensgericht en probleemgerichte oplossingen centraal en maakt daarbij gebruik van de hedendaagse en toekomstige technieken. Het doel is om de student kritisch te laten denken over hoe technologie de mens tot dienst kan zijn.

Inhoud en programma
​​De minor bestaat uit twee periodes (OP1 en OP2): 
​OP1: Hands-on ervaring met het bouwen van een slim weerstation om je technische kennis uit te breiden. Daarnaast neem je deel aan een serie interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen. 
​OP2: Hier werk je in teamverband aan een boeiend Kickstarter-project. Daarnaast presenteer je zelf een leuke workshop of presentatie over een relevant onderwerp binnen de minor.​ 

Lesmethodieken/werkvorm

  • Workshops door CMI-docenten en externe sprekers
  • Project (individueel en in teamverband)
  • Workshop / lecture door studenten zelf

 ​​Kosten
De minor is vriendelijk voor je portemonnee - geen verplichte boeken, maar wel kosten voor enkele leermiddelen zoals microcontrollers en sensoren, die ongeveer €50-100 per student bedragen. Dit bedrag hangt af van wat je maakt en besteed je dus naar eigen gelegenheid.​ 

Ingangseisen

​​Deze minor verwelkomt een diverse groep studenten. Heb je interesse in en affiniteit met technologie, business of design, dan ben je van harte welkom. Heb je twijfels, dan nodigen we je graag uit om contact op te nemen met de minorcoördinator om te bespreken of de minor wat voor jou is. De poort naar innovatie staat open voor diverse achtergronden en talenten!​ 

Rooster

​De minor gaat uit van voltijds beschikbaarheid (maandag t/m vrijdag, behalve woensdagochtend).

Toetsing

Mondeling, opdrachten/ontwikkelen, Lecture of workshop.

Aanvullende informatie

Volg onze online voorlichting 

Deze voorlichting is een interactieve online bijeenkomst via Teams. Je krijgt een korte presentatie over de minor. Je kunt daarna vragen stellen aan de docent. Je kunt meedoen op je mobiel, laptop of tablet.

Door hieronder op de datum van de voorlichting te klikken kom je in de Teams meeting.

Dinsdag 2 april van 16.00 - 16.30 uur 

Woensdag 3 april van 19.00 - 19.30 uur