City Branding
Citybranding is een Nederlandstalige minor die wordt aangeboden binnen de opleiding Leisure- en Events Management.
Waarom willen zoveel mensen zo graag een weekendje naar Parijs of Barcelona? Hoe kan het dat Rotterdam de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van meest hippe citytrips van Europa? Wat is de reden dat veel mensen zeker weten hun eigen thuisstad nóóit te willen verlaten? Oftewel: wat maakt steden populair en aantrekkelijk en hoe kun je dat beïnvloeden? In de nabije toekomst zal naar verwachting twee op de drie wereldburgers in een stad leven en daarnaast zijn steden enorm populair om te bezoeken. Het is daarom belangrijk om te weten hoe we onze steden aantrekkelijk en leefbaar houden. In deze minor kijken we naar de stad vanuit menselijk perspectief; hoe zorg je dat steden, wijken en/of plekken aantrekkelijk en waardevol zijn voor gebruikers, hoe ontwikkel je de identiteit en het imago van een stad en hoe maak je de stedelijke ruimte belevenis- en betekenisvol? We benaderen dit onderwerp vanuit verschillende disciplines: marketing en branding gericht op plekken, stedelijke ontwikkeling en vanuit het perspectief van leisure/toerisme.
Het centrale leerdoel van de minor luidt: De student is na afronding van de minor in staat om een gebied op wijk-, stads-, en regionaal niveau, waar leisure nu of in de toekomst een rol speelt, strategisch te kunnen ontwikkelen, positioneren, branden en vermarkten. Dit doel wordt bereikt middels vijf modulen die je los van elkaar afrondt maar die wel sterk met elkaar samenhangen. Iedere module heeft zijn eigen les- en toetsvorm, variërend van posterpresentatie tot assessment en van het maken van een video tot een kennistoets. We werken binnen de minor aan de hand van ontwerpgericht onderzoek, wat betekent dat je bij opdrachten prototypes (door)ontwikkelt.
Wat bieden we?
Tijdens deze minor verdiep je je in steden vanuit het menselijke perspectief. We gaan in op hoe steden zich ontwikkelen, wat de onderscheidende identiteit is of kan zijn, hoe je de juiste mensen verleidt om voor jouw stad te kiezen en hoe steden een duurzaam leefbare plek kunnen worden. De minor heeft een brede insteek: er stromen studenten vanuit verschillende opleidingen in, we behandelen meerdere thema’s die we aan elkaar koppelen en we werken met een verscheidenheid aan les- en toetsvormen om iedere student tot zijn/haar recht te laten komen. We vinden het belangrijk om professioneel werken te combineren met een goede sfeer. De minor is een voltijdprogramma, in de praktijk komt dat neer op zo’n vier dagen per week, waarvan drie lesdagen en een dag voor zelfstudie en veldonderzoek. Van de drie lesdagen vinden er meestal twee op de hogeschool plaats en één op locatie (excursies).
Wat vragen we?
Om de minor succesvol af te ronden dien je In ieder geval over basiskennis van marketing en projectmatig werken te beschikken. Buiten je opleiding is vooral je persoonlijke motivatie van belang. In deze minor zoeken wij studenten die zich herkennen in de kernwoorden ambitieus, proactief, zelfstandig en nieuwsgierig. Studenten die geïnteresseerd zijn in stedelijke ontwikkeling, zelf graag stedentrips maken en die zichzelf willen bezighouden met de stad van de toekomst. Voor de wekelijkse excursies reis je zelf en op eigen kosten (als je geen studenten-OV hebt) naar de betreffende locatie.
Toelatingseisen:
Deze minor is toegankelijk voor studenten van de opleidingen Leisure & Events Management, Commerciële Economie (Marketing/Branding), Communicatie, Small Business & Retail Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoedkunde, Bouwkunde, Management van de Leefomgeving, Environment & Landscape Management en Toerisme. Studenten van andere opleidingen dan de hiervoor genoemde dienen eerst contact op te nemen met de coördinator van de minor.
Leerdoelen
Het centrale leerdoel van de minor luidt: De student is na afronding van de minor in staat om een gebied op wijk-, stads-, en regionaal niveau, waar leisure nu of in de toekomst een rol speelt, strategisch te kunnen ontwikkelen, positioneren, branden en vermarkten.
Ingangseisen
Toelatingseisen
Deze minor is toegankelijk voor studenten van de opleidingen Leisure & Events Management, Commerciële Economie (Marketing/Branding), Communicatie, Small Business & Retail Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoedkunde, Bouwkunde, Management van de Leefomgeving, Environment & Landscape Management en Toerisme. Studenten van andere opleidingen dan de hiervoor genoemde dienen eerst contact op te nemen met de coördinator van de minor.
Rooster
De minor is een voltijd programma, in de praktijk komt dat neer op zo’n vier dagen per week, waarvan drie lesdagen en een dag voor zelfstudie en veldonderzoek. Van de drie lesdagen vinden er meestal twee op de hogeschool plaats en één op locatie (excursies).
Toetsing
De studielast voor deze minor is opgedeeld in verschillende modulen, die op verschillende manieren getoetst worden: product- en conceptpresentaties, een schriftelijk tentamen, verslagen en artikelen, mondelinge presentaties en een individueel eindgesprek. Een groot deel van de beoordelingen is individueel. Je wordt ook specifiek beoordeeld op je beroepshouding en professionele vaardigheden.
Aanvullende informatie
Ben je een student van een andere onderwijsinstelling en wil je een minor volgen bij Hogeschool Rotterdam dan meld je je in 2 stappen als volgt aan:
1) Meld jezelf voor de minor van je keuze aan via de blauwe knop Aanmelden. Je vindt deze knop rechtsboven op de pagina van de minor.
Download de leerovereenkomst en vul deze in.
Lever deze leerovereenkomst aan bij de examencommissie van je opleiding.
Wanneer de examencommissie goedkeuring heeft gegeven, meld je dan uiterlijk 23 mei 2025 aan voor de minor in stap 2.
2) Meldt je na de goedkeuring aan in OSIRIS Aanmelding van Hogeschool Rotterdam via onderstaande link (maak eerst een account aan).
https://osiris.hr.nl/osiris_aanmeld_hrprd/WelkomPagina.do?proces=KOM2509&opleiding=MINOR-WDK-VT+00
Onderdeel van het aanmelden is het uploaden van de volgende documenten:
De leerovereenkomst ondertekend door jou en door jouw instelling;
Een scan of foto van je Paspoort of ID bewijs;
Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht of je aanvraag positief is beoordeeld of niet.
In OSIRIS Aanmelding moet je ook het Bewijs Betaald Collegejaar (BBC) uploaden voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen. Het BBC vraag je op bij jouw instelling nadat je hebt getekend of een machtiging hebt afgegeven voor de betaling van het collegegeld voor het collegejaar waarin je de minor wil volgen.
Je ontvangt van Hogeschool Rotterdam bericht wanneer je aanmelding is goedgekeurd.
Op 2 aril van 16:00. 16;45 vind er een online voorlichting plaats. Je kunt deelnemen door onderstaande link te kopieren en in je browser teplaatsen:
https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NzJlYzQyMDktYWE3OS00ZWU0LTgzNDEtOTQ5ODBiNWIxYmRi%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22ca6fbace-7cba-4d53-8681-a06284f7ff46%22%2c%22Oid%22%3a%2249181d31-787b-4b22-a5f9-ff2984d0df76%22%7d