Kies op maat

Inloggen Menu

Dairy Processing

Wil je graag weten hoe kaas, yoghurt en ijs gemaakt worden? En wil je zelf aan de slag met het maken van deze producten? In deze minor leer je alles over het verwerken van melk tot verschillende producten en ga je zelf ook praktisch aan de slag met het maken van kaas en andere zuivelproducten.

Nu de melkprijzen onder druk staan, is het voor ondernemers van groots belang om mogelijkheden te creëren om extra waarde toe te voegen aan hun producten. Eén mogelijkheid hiervoor is het zelf gaan verwerken van melk tot smaakvolle producten zoals boerenkaas en boerderij-ijs.

In de minor komen de volgende aspecten aan bod:

  • Praktijkopdrachten: maken van kaas en andere zuivelproducten
  • Excursies naar zuivelproducenten
  • Verwerkingsstappen van zuivelproducten
  • Productkwaliteit en veiligheid (b.v. ingangseisen melk, smaakbeleving consument)
  • Productontwikkeling (bv. ontwikkelen nieuwe smaken)

Leerdoelen

ADPR101

  • Develop in practice a new marketable and safe consumable dairy product by applying learned technologies
  • Develop in practice the correct label information and product specification sheet for the new dairy product
  • Organize the needs and work to manufacture the new dairy product Present the new dairy product with proof of the manufacturing technologies, quality assurance, financial aspects and marketing strategy


ADPR102

  • Describe the manufacturing procedures and technology of dairy products
  • Describe the role of the different ingredients in dairy products
  • Explain the correct hygiene procedures
  • Explain the critical quality parameters of dairy products


ADPR103

  • Make different types of dairy products (e.g. cheese, yogurt, butter, ice cream) which are safe, tasty and marketable
  • Explain the manufacturing procedures and technology of dairy products
  • Apply the correct hygiene procedures
  • Process dairy products according to the critical quality parameters

Ingangseisen

De minor wordt in het Engels aangeboden, omdat er ook internationale studenten in de klas zitten. Daarom is goede communicatie in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling) een vereiste. Daarnaast moet je kunnen omgaan met cultuurverschillen en open staan voor internationale studenten.
Inhoudelijk zijn er geen ingangseisen.

Toetsing

ADPR101
Dairy Product Development assignment|
5 ECTS
Proof of Profiency
T3 (week 15 & 16 2020)

ADPR102
Dairy Processing; theory
5 ECTS
Written exam
T3 (week 15 & 16 2020)

ADPR103
Dairy Processing; practical
5 ECTS
Practical
T3 (week 15 & 16 2020)

Rooster

Periode 3