Kies op maat

Inloggen Menu

Applicatie

Uitleg en achtergronden bij techniek

De website www.kiesopmaat.nl is een webapplicatie met een in- en uitvoerkant. De invoerkant is bestemd voor de redacteuren van de deelnemende instellingen. Zij kunnen daarmee de informatie van hun instelling beheren. De uitvoerkant is bestemd voor bezoekers (studenten en andere geïnteresseerden). Zij kunnen zoeken naar onderwijs en een leerovereenkomst aanmaken. Studenten kunnen een account aanmaken en zo leerovereenkomsten aanvragen.

Ondersteuning
Nadat een instelling het convenant heeft ondertekend ontvangt de instellingscontactpersoon het zogenaamde 'kraampakket'. Dat bevat een checklist en een cursus voor redacteuren. Vragen over het systeem kunnen naderhand worden gestuurd naar de helpdesk.

Functies
De applicatie biedt bezoekers onder andere de volgende mogelijkheden:

De applicatie biedt redacteuren van instellingen de volgende mogelijkheden:

Gegevens in het systeem
De informatie in de applicatie is in eerste instantie bedoeld om het aanbod van keuzevakken en -minoren beschikbaar te maken voor studenten. Daartoe wordt alle informatie die studenten nodig hebben om een goede afweging te maken ingevoerd. Het gaat om informatie als een beschrijving van de inhoud, periode waarin het vak gegeven wordt, docent, ingangseisen en voorkennis, etc. Daarnaast biedt de website studenten ondersteuning in de eerste stappen van het inschrijfproces door een leerovereenkomst te genereren.

Verder zijn er een aantal functies in de applicatie ontwikkeld die de interne procedures rond informatie-uitwisseling over de studenten ondersteunen. 

Techniek
De applicatie is gebouwd door Michiel Boerman en Bram Enning met behulp van open source produkten, waarvan de belangrijkste Django is. De onderstaande software wordt gebruikt bij de produktie en/of beheer van de webapplicatie: